СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: КИРИЛ ПЕТКОВ НЕ МОЖЕ САМ ДА СИ ПРЕЦЀНЯ НАКАЗАНИЕТО НА СЪДА ЗА ПРЕГРЕШЕНИЯТА МУ

Автор: 5 GmediA 18:41, 31 октомври 2021
Източник: Фейсбук

Най-удивителното при “предводителя на почтените” Кирил Петков е, че сам си определя съдебните решения и смело ги огласява в национален ефир.

Преди време обяви, че се е консултирал с бивши конституционни съдии и те са го уверили - нищо страшно няма, ти си подал нотариално заверена декларация за отказ от канадско гражданство, всичко ти е наред. Ама това, че неколцина журналисти показахме ясно каква е процедурата - започва с молба, завършва със сертификат - Кирил Петков не благоволи да ни обърне внимание.

Той сам си прецѐня!

Днес по БТВ Кирил Петков каза, че ще си плати глобата за декларацията, представена от него на президента Радев, преди да издаде указ за назначаването му като служебен министър. 

Чакай малко! Член 313 от Наказателния кодекс предвижда 3 години затвор, освен административна глоба за затаяване на истината и за попълване на декларация с невярно съдържание.

Едно нещо трябва да е ясно като бял ден: простъпката на Кирил Петков може да доведе до серия от искове и съдебни дела с непредвидим ущърб за държавата!

Както обясняват юристите: по същество е извършено престъпление с пряк умисъл, причинена е щета в голям размер - няма съдебна практика, която да предвижда, че в подобна ситуация ще се наложи глоба.

Абсурдно и порочно е някой да определя в аванс какво ще бъде решението на наказателния съд.

Кирил Петков не може сам да си прецѐня!

* Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%