ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ ПРИ АВТОБУСНА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА"

Автор: 5 GmediA 08:23, 23 ноември 2021
Източник: Георги Димитров, NOVA

Трагедия на АМ "Струма". Пътнически автобус с македонска регистрация се е запалил край село Боснек. Разследващите органи потвърдиха за 45 загинали, сред които и деца, предава БНТ.

По първоначални данни 4 автобуса на туристическа фирма от Република Северна Македония са влезли в страната през пункт "Капитан Андреево". Пътували са от Истанбул за Скопие.

Малко преди трагичния инцидент автобусите са спрели за почивка на автобензиностанция.

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца. Оцелели са към настоящия момент в добро състояние без опасност за живота са едва 7 човека, които са настанени в "Пирогов". Най-младият пациент е на 17-годишна възраст.

Телата са изгорели до неузнаваемост, което ще затрудни тяхното идентифициране. Все още не е известно дали по време на почивката е имало прекачвания на пътници между автобусите.

Инцидентът е станал около 3.00 часа сутринта.

Най-малкият пътник в катастрофиралия македонски автобус е бил на 4 г. Това съобщава репортерът на БГНЕС от Скопие.

Най-възрастният пътник е на 63 години. От информацията, с която разполага БГНЕС, по-голямата част от пътуващите са родени между 1971 и 2004 г.

Телевизия Алсат-М и онлайн изданието на в. "Вечер" публикуваха списък на пътувалите в автобуса. Към момента не е ясно кои от тези хора са загинали и кои са оцелели при инцидента. Всички пътуващи са с албански имена.

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%