ГЕРБ: РАДЕВ ТРЯБВА ДА ПОИСКА ОСТАВКИТЕ НА СЛУЖЕБНИ МИНИСТРИ ЗАРАДИ ИНЦИДЕНТА С МАКЕДОНСКИЯ АВТОБУС

Автор: 5 GmediA 12:32, 23 ноември 2021
Брифинг на ПП ГЕРБ: 
 
Изказваме съболезнования на всички загинали в трагедията на АМ „Струма“ и на техните семейства.
 
Изказваме съболезнованията си и на близките на загиналите 9 души при пожара снощи в село Рояк. В последните 24 часа са загинали и 254 ковид болни българи. Бог да ги прости!
 
Всички опити за политически инсинуации по повод пътното трасе на АМ “Струма”, изразени от служебни министри и от кмета на Перник, са дълбоко грешни. Затова е редно да припомним фактите. Участък е проектиран между 2002-2004 г. по времето на Костадин Паскалев и строен по времето на Асен Гагаузов.
 
Участъкът е строен по изисквания на тогавашното законодателство. Изискванията за строителство са осъвременени преди две години. В съществуващата нормативна уредба не се допускат подобни наклони и виражи. Сега този участък не би се построил по този начин.
 
Укрепвали сме не едно или две свлачища и срутища, строени по времето на БСП и министър Гагаузов. Така строиха навремето те. Сега вместо да се занимава с изборите на Румен Радев, служебният кабинет трябваше да разпореди на пътните агенции да се подготвят за зимния сезон. Но не го направиха. Не се положи и един метър маркировка за осем месеца.
 
От предишното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ има задания за укрепване на участъка и маркировката за 2021 г. Обръщаме се към служебния министър г-жа Комитова – нито едно от тези задания не изпълнено! Не е изпълнено от вашето министерство, вашата агенция АПИ и вашите „Автомагистрали“ ЕАД.
 
Апелираме към всички политици да осъзнаят, че изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега трябва да се гарантира честно, обективно и прозрачно разследване. Трябва да се носи отговорност. Сега е време за смирение.
Считаме, че трябва да предложим ден на траур в двете братски държави-България и Република Северна Македония.
 
Беше направена аналогия между този и друг трагичен случай край Своге. Тогава министърът на транспорта, министърът на регионалното развитие и благоустройството и министърът на вътрешните работи подадоха оставка. Очакваме отговорност и от служебното правителство. Румен Радев трябва да поиска оставките на служебни министри.
 
 
Време е някой да поеме отговорност. Спрени са от седем месеца строежът на АМ „Хемус“, строителствата, поддържането на републиканските пътища и полагането на маркировката. Не са изпълнени и задания, подготвени от предходното правителство, от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция пътна инфраструктура.

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%