14-ГОДИШЕН ПОСТРАДА ОТ ВОЛТОВА ДЪГА ВЪВ ВАРНА

Автор: 5 GmediA 10:38, 27 ноември 2021
Източник: БГНЕС архив

Животът на 14-годишно момче е на косъм, след като детето бе поразено от волтова дъга. То се качило на изоставен ЖП вагон в района на гара "Езерово" близо до Варна. Детето е в болница, с тежки изгаряния по тялото, животът му е в опасност.

Габриел често гостувал на баба си в село Езерово. В деня на инцидента учил до обяд, после излязъл на разходка с двама свои приятели, разказва БНТ. "Видели някакъв вагон, имало коли. Били любопитни да видят какво има вътре и се качило моето детенце", казва бабата Надежда Христова. Точно тогава обаче момчето било поразено от волтова дъга. Паднало на земята, като дрехите му горели.

Габриел е приет в реанимацията на Военноморската болница във Варна. По тялото му има много изгаряния. "Към момента е във фазата на шока, той е с 45% съчетана травма от волтова дъга и изгаряне по тялото. Състоянието е тежко, въпреки че детето е контактно, не е на апаратна вентилация", обясни д-р Стефан Тодоров от Военноморска болница - Варна.

Заради изгарянията детето се нуждае от преливане на кръвна плазма. Всеки, който иска да помогне, може да дари кръв в Центъра по трансфузионна хематология във Варна - за Габриел Димитров Стоянов, настанен в клиниката по изгаряния към Военноморска болница-Варна.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
12 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%