РАДОМИР ЧОЛАКОВ: НЕ ИЗКЛЮЧВАМ ДА ПОДКРЕПИМ КИРИЛ ПЕТКОВ

Автор: 5 GmediA 12:37, 4 декември 2021
Източник: Нова ТВ

ГЕРБ могат да гласуват "въздържал се" за правителството, което ще предложат от "Продължаваме промяната", но Радомир Чолаков не изключва и да подкрепят правителството. В студиото на Нова телевизия Чолаков посочи, че както всички ГЕРБ искат да има правителство - "време е за това". А как възприемат Кирил Петков като предложение за премиер, Чолаков коментира с думите "Време е да се поеме отговорност".

„Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, обясни Чолаков. ГЕРБ на този етап тръгват по пътя на опозицията, обясни ролята на ексуправляващите.

"Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация", обясни Чолаков.

Чолаков отново обоснова второто място и загубата на гласове за ГЕРБ от парламентарните избори с умората от 12 години управление. "Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново", каза Радомир Чолаков, който се надява този път това ново да не е грешно, но е скептичен.

Тагнато в: Чолаков

Последни новини

Общо гласували: 11

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
11 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%