ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА: ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ И ЗА ДЕПУТАТИТЕ В НС ИЛИ ДА БЪДЕ ОТМЕНЕН ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СФЕРИ 

Автор: 5 GmediA 10:10, 8 декември 2021

Десислава Атанасова от ГЕРБ определи като опасен прецедент решението на председателския съвет на Народното събрание депутатите да влизат без зелен сертификат или отрицателен тест в сградата на парламента, предаде БНР.

Според Атанасова се създава двоен стандарт в обществото:

„Чудя се как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти и изисквания трябва да бъдат норма оттук нататък. За богопомазаните – могат да влизат без сертификат, без PCR тест, без антигенен тест, за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха по опашки рано сутрин, за да имат тестове, с които да посетят работните си места“.

Атанасова призова да се въведе зеления сертификат за вход за депутатите или отмяната му за всички останали сфери, в които се изисква, съгласно заповедта на здравния министър.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов се съгласи, че сградата на парламента не трябва да се използва със специален статут. Той предложи кардиналното решение дали да отпадне  зеленият сертификат да се реши или от Народното събрание или на референдум:

Ние от „Възраждане“ смятаме, че най-доброто решение в случая е референдум, защото то е и най-представително и смятаме, че то е и най-законово издържано. Защото не може да позволяваме оттук насетне месеци наред да коментираме тема, която създава само и единствено проблеми. Защото тази лицемерна загриженост, която чух в декларацията на ГЕРБ, наистина не е много приятна“

Последни новини

Общо гласували: 11

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
11 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%