АСЕН ВАСИЛЕВ: ВСЯКА ОТ ЧЕТИРИТЕ ПАРТИИ ЩЕ ИМА ВИЦЕПРЕМИЕР В БЪДЕЩИЯ КАБИНЕТ

Автор: 5 GmediA 14:46, 8 декември 2021
Източник: БГНЕС

Всяка от четирите партии, преговарящи за съставяне на кабинет, ще има вицепремиер в бъдещия кабинет, а от "Продължаваме промяната" ще имат двама. За по-добър контрол формациите ще излъчат и по един съветник към съответния министър, за да се избегне опасността от еднопартийно овладяване на ресорите. Това съобщи съпредседателят на  "Продължаваме промяната" Асен Василев:

"Всяка партия има вицепремиер, плюс има вицепремиер, който реално ще се занимава с ефективно управление, така че мисля, че са общо пет. На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера "Демократична България" предупредиха".

Коалиционното споразумение трябва да е готово до края на седмицата, каза още Василев. Все още не е ясно обаче дали то ще бъде подписано общо от лидерите или "Продължаваме промяната" ще подписва с всяка от формациите поотделно: 

"Току-що обсъдихме още няколко последни корекции. Говорим буквално за едно-две изречения, така че се надяваме текстът, окончателният, днес да е довършен. В момента искам да го затворим, за да има текстове, които да минат утре и в другиден на одобрение през съответните органи на партиите. Идеята е правителството да се конструктира максимално бързо".

Източник: БНР

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
12 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%