МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ СЛЕД СРЕЩАТ С ЦСКА И "ЛЕВСКИ": ДНЕС БЯХ В РОЛЯТА НА АРБИТЪР

Автор: 5 GmediA 14:37, 23 декември 2021
Източник: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев говори след срещата с представителите на ЦСКА София и Левски. Той призна, че е останал с много добри впечатления и е готов да проведе среща с други клубове, ако те изявят желание.

"Впечатленията са ми много добри, надявам се тази форма на диалог да продължи и с други клубове. Говорихме за развитието на спорта, за състоянието на клубовете, за много неща. Ще се видя с тези, които изявят желание и искат среща с мен. ЦСКА и Левски са любовта на 80% от това на феновете. Всички други клубове са добре дошли, но аз съм министър на спорта, не на футбола, трябва да обръщам внимание и на другите спортове", заяви министър Василев.

"Днес бях в ролята на един арбитър. В "Сердика спортни имоти" са били натрупвани много проблеми. Не знам защо този проблем не е бил поставян под въпрос. ЦСКА има инвестиционни намерения. Там е основния въпрос: Дали инвеститорът може на стадион "Българска Армия" да построи нов стадион, или да реновира. Смятам, че мога да съдействам дотолкова, доколкото мога да бъда посредник на такива договорки между "Сердика спортни имоти" и ЦСКА. Дадох знак, че трябва да приключим в най-скоро време и да продължим напред.

Трябва да се създаде комисия в "Сердика спортни имоти", да направят оценка на инвестииците на "Панчарево" и стадиона. От "Сердика спортни имоти" и от ЦСКА има доста юридически процеси, които трябва да бъдат оправени и да продължим напред. Трябва да създадем едно дружество, които половината да е на държавата. Аз като министър ще искам максимално бързо всички да предприемат действия", допълни той.

"Левски споделиха, че също имат проблеми със своя стадион. Казаха, че текат в момента договори, имат проблеми с хидроизолацията. Не само Левски и ЦСКА, българските отбори имат огромни проблеми със спортната си инфраструктура. Към момента обаче ръководството на Левски се е съсредоточило върху това клубът да оцелее и да не се случва това, което се случи на ЦСКА преди години.

Сираков и Ивков са оптимисти. Левски зслужава да получи това, което получават всички останали клубове и няма да бъдат изолирани. 7 дни съм министър, обема на информация е огромен. Системата е била затлачена много дълго време. Скоро ще направим брифинг да ви запознаем с информацията. Ще е много интерсно това, което ще се случи в следващия месец", обеща Радостин Василев.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 814

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
408 гласували / 50.12%
Възраждане
234 гласували / 28.75%
Има такъв народ
53 гласували / 6.51%