ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ Е НОМИНИРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ 1928

Автор: 5 GmediA 10:38, 12 януари 2022
Източник: БФШ 1928

Българска федерация по шахмат 1928 издигна кандидатурата на Васил Миланов Антонов за председател на федерацията. Гласуването ще се проведе на Общо отчетно-изборно събрание на 15 януари 2022 г. от 13:00 ч., в гр. Пловдив, хотел „Империал“.

"Тези избори са повратна точка в развитието на българския шахмат. Ние имаме нужда от вашето доверие. Чувстваме се отговорни за перспективите пред клубовете, пред професионалистите, пред талантливите български юноши и девойки. Апелираме към всички, които милеят за шахмата, с вдъхновение и обединени усилия, заедно да възвърнем престижа на българския шахмат и на международната сцена, и в обществото у нас. Част от основния екип са председатели на шахматни клубове. Сплавта от техния опит и експертиза, съчетан с управленските и делови качества на другите членове на предложения основен ръководен състав, са залог за успешното реализиране на програмата.

Разделението в шахматните среди у нас, на чието изостряне сме свидетели през последните години, следва да бъде изкоренено и на негово място да се положи началото на трайно и плодотворно обединение на шахматни клубове, деятели, треньори и спортисти.

Конфронтацията в шахматното ни движение трябва да остане в историята, и заедно да работим за възстановяване авторитета на България като световна шахматна сила. Ще имаме Федерация, която помага на клубовете и е в тяхна услуга, за да стават все по-силни. Защото само със силни и работещи клубове ще имаме силна, успешна и работеща Федерация. Заедно ще върнем българския шахмат там, където му е мястото – в световния елит!", се казва в съобщение на Федерацията.

Тагнато в: шахмат

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
17 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%