МИНИСТЪР ЛОРЕР: ИМА ПОТОК ОТ НОВИ ИНВЕСТИТОРИ

Автор: 5 GmediA 12:30, 15 януари 2022
Източник: bTV

"В Министерството на иновациите и растежа има поток от нови инвеститори. Идват от Турция с интерес да правят най-различни превозни средства, да пренесат у нас техническите си разработки, да ги наречем, на различни форми на влакна, а не просто само да се шие тук", съобщи министър на иновациите и растежа Даниел Лорер пред бТВ.

Той определи като основни причини за досегашната липса на инвеститори е липсата на законност и на добре обучени кадри. Лорер съобщи, че неговото министерство ще работи много по-активно с Министерството на образованието и науката за подготовката на кадри.

"Важно е България да промени позицията си - иновациите да работят с МОН, за да има повече кадри и по-образовани, за да дойдат по-качествени компании."

Вчерашната декларация на парламента с призив към Иван Гешев да подаде оставка той определи като проява на позиция, че главният прокурор носи основна вина за липсата на законност. Той окачестви намерението на Сотир Цацаров да подаде оставка като председател на КПКОНПИ като "добро начало" и отрече обвиненията му, че Кирил Петков е притискал службите да отнемат достъпа на Цацаров до класифицирана информация.

Лорер съобщи, че в момента правителството работи на "шеста, седма, осма скорост", за да внесе отново Плана за възстановяване и развитие в ЕК  докрая на идната седмица и прогнозира, че България ще получи първите пари по него през юли.

Имаме положителен отзвук от европейския комисар по правосъдие да се отмени законът, свързан със „златните паспорти“, съобщи министърът и добави: „Оказва се, те са незначителни за нас, но Министерството на правосъдието установи значително ниво на злоупотреба, така че за нас не виждаме смисъл да има подобна схема“, добави той.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
12 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%