СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: БЪЛГАРИЯ НЯМА АКТУАЛЕН БОДЖЕТ ЗА 2022 ГОДИНА, НО МИНИСТЪР NIK SABEV ЩЕ ВЪЗЛАГА НА ПЪРВОКЛАСНИ КОМПАНИИ ОТ ЕВРОПА И ЯПОНИЯ ДА ПРОЕКТИРАТ МОСТОВЕ И ТУНЕЛИ У НАС

Автор: 5 GmediA 14:06, 15 януари 2022
Източник: БТА
Министърът на транспорта Nik Sabev се чувства lovely, хвали се във Фейсбук… колко прекрасно, че животът му е така безоблачен!
В деня, в който продължават рекордните заразявания с Ковид-19, a починалите от вируса вече са 32 002 българи. Отделно: галопиращи цени; безпрецедентна инфлация; фалити на малки фирми… Държавата няма актуален бюджет и ще ползва бюджета от 2021 година, милион и половина пенсионери бяха ощетени…
Николай Събев е милионер. Ей, така, за да не злословят срещу него, че се съди с държавата, на която е министър, той прекрати делото с НАП, изплащайки 13 милиона лева по спор за неплатени данъци.
Тази сутрин министърът се е събудил с ведро настроение и велики идеи. Навярно е изгледал репортажа по БТВ за любимия сладкиш, който Линда прави на Кирил и ето: “След като българските експерти казват, че проектирането е толкова труден и бавен процес, ще направя така, че мощни, бързи и ефективни международни компании с добра репутация да участват в нашите търгове за проектиране и строителство на железните пътища,, а защо не и на тунели и мостове. Компании от Европа, Япония, оттам откъдето всички вземат пример за качествена и високотехнологична инфраструктура.”
Предполагам, че този ентусиазъм е плод само на едно нещо - Ник Събев ще осигури бюджет за всички тези чутовни замисли от дарения и лично спонсорство.
Колко е здравословно да не разбираш нищо от управлението на една държава и да не ти пука от това! Така си осигуряваш винаги lovely настроение.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 11

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
11 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%