МАРИЯ КАПОН: В ПЛОВДИВ СЪБОТА НЯМА КЪДЕ ДА СИ НАПРАВИШ PCR ТЕСТ! ДО ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА ЛИ ДА ТИЧАМЕ?

Автор: 5 GmediA 15:05, 15 януари 2022
Източник: PxHere
Събота няма къде да направиш ПСР, а за дадена проба във фургона на Пирогов щял да излезе резултата в неделя вечерта! Частните лаборатории работят ограничено! Ами, хора, четете прессъобщението на Народното събрание и отидете в лабораторията на болница Лозенец, тя е денонощна!
А сега, извън иронията-закупуването на всички лекарства, добавки, антигенни тестове за семейството, ПСР струва близо 300 лева на човек! Въпросът ми е какво стана със средствата, които планирахме по актуализацията на бюджета за лечение на КОВИД в домашна среда?! Хайде Министерство на здравеопазването да не пише само планове, а да направи работеща система! Отделно е цяло чудо да намериш личния си лекар, а за да ти даде рецепта “трябва да стигнеш до него” за да платиш таксата си и да вземеш “електронна” рецепта! А когато в аптеката ги няма скъпите лекарства не можеш да обикаляш с една рецепта в три аптеки ( не можеш да купиш едната позиция от една аптека, а другата позиция от различна аптека)! Знам, че няма магическа пръчка, но сега чудите ли се как живеят хората? Истинските мерки са прости! Бъдете здрави!
Само за сведение: хапче ивермектин 2020 г. от 12 мг струваше по 1 лев, после 2 лева, след това 5 лева, сега кутия хапчета от 3 мг е около 90 лева! Сериозно? И на това не се ли нарича възползване от монополно положение?
Пиша тези редове, защото се ядосвам за Сагата на поредния ми приятел!
Тагнато в: Мария Капон

Последни новини

Общо гласували: 11

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
11 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%