МИНИСТЪР ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: ЩЕ НАМЕРЯ РЕШЕНИЕ ЗА РЕМОНТИРАНЕ И НА ПЪТИЩАТА ДО МАНАСТИРИ-ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА

Автор: 5 GmediA 16:19, 15 януари 2022
Източник: Фейсбук
Конкретни казуси с дългогодишна история за строителния контрол, кадастъра и за ВиК сектора поставиха гражданите във втората ми приемна от началото на годината. Обсъдихме и проблема с водопровода в с. Павелско, община Чепеларе и поех ангажимент да се провери възможността ВиК холдингът да финансира подобни местни проекти в сектора.
Хората имат и принципни въпроси и предложения за контрола по ремонтите и поддръжката на пътищата в страната, за отговорността на проектантите при строителството. Чух и много разумни предложения за промени в Закона за устройство на територията, които ще предам на работните групи, които подготвят измененията.
За мен беше интересно да се срещна и с Архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир и иконом Константин Стойчев, председател на църковното настоятелство на храм „Св. Георгри“ в Брезник. Те поставиха проблема с нуждата да се изградят довеждащите пътища до манастири – паметници на културата, както в този регион, така и на други места в страната. Това са кратки отсечки от един до три километра, които обаче на практика липсват и това прави манастирите трудно достъпни. Поех ангажимент да намерим начин тези пътища да се направят – дали като бъдат актувани като част от републиканската мрежа, дали чрез фонда за регионално развитие - ще намеря решение.
Всички сигнали и въпроси, които хората ми поставят, предавам на компетентните експерти в МРРБ. И следя да получат отговор.
Приемният ми ден продължава всяка събота от 9 до 14 часа.

Последни новини

Общо гласували: 11

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
11 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%