ДОЦ. КУНЧЕВ: ДНЕС ИЛИ УТРЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАТЕГНАТИ МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19 И В СОФИЯ 

Автор: 5 GmediA 13:09, 20 януари 2022
Източник: БНТ

Днес или утре ще бъдат затегнати ограничителните мерки и в София с цел да се ограничи разпространението на COVID-19, съобщи държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде БГНЕС.

Областите, където заболеваемостта е най-висока са Благоевград, Бургас, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, София град и София област.

В петък ще заседава националният щаб.

Столичната РЗИ предлага ограничаване на 50% в капацитета и като работна площ, и като лица, заети в обектите, които са със значение за общественото здраве, заведения за хранене и за развлечения. Работното време да бъде ограничено до 22 часа и да има пълно спазване на достъпа със зелен сертификат.

Предлага се част от учениците да преминат изцяло онлайн до края на срочната ваканция.

За някои от областите трябва да се въведе ротационният принцип за обучение на учениците след 4-ти клас.

Столичната РЗИ предлага учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас да преминат на изцяло онлайн обучение от понеделник, 24 януари, до настъпването на междусрочната ваканция, а учениците от 1 до 4 клас, както и 7, 10 и 12 клас се обучават в присъствена форма.

Ако се стигне до четвърти етап от националния кризисен план, вероятно решение за ротационен принцип на обучение ще се вземе за цялата страна, предупреди доц. Кунчев.

Той каза, че мерките за граничен контрол са ясни. 

Последни новини

Общо гласували: 19

Анкета

ОЧАКВАТЕ ЛИ ДА ИМА ЕФЕКТ ОТ АНТИКРИЗИСНИТЕ МЕРКИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО?
Не
16 гласували / 84.21%
Не смятам, че са достатъчни и навреме
3 гласували / 15.79%
Да
0 гласували / 0%