ВЛАДИМИР ЗОГРАФСКИ ЗАВЪРШИ 22-РИ НА МАЛКАТА ШАНЦА В ПЕКИН

Автор: 5 GmediA 15:52, 6 февруари 2022
Източник: БОК, Йордан Петков

Владимир Зографски завърши на 22-о място ски скоковете в дисциплината малка шанца на Олимпийските игри в Пекин. Единственият българин в елита на този спорт събра актив от 245,3 точки и не успя да подобри постижението си от Пьончан преди четири години, когато беше четвърти.

Зографски направи добър първи скок , като се приземи на разстояние 99 метра и получи актив от 126,7 точки, което му отреди 24-о място след първите скокове.

"Разбира се. И в квалификациите, и в тренировките скачах по-добре. За съжаление, при първия скок отскочих рано, при втория закъснях и изпуснах голям шанс."

"В момента бих казал, че не си свърших работата. Целта за голямата шанца е да си свърша работата и оттам насетне - каквото стане. Това, което научих, е, че човек трябва да седи спокоен. Мисля, че прекалено много исках. Прекаленото желание води до грешки. Пожелавам си късмет и два добри скока на голямата шанца", допълни Зографски.

За първи път олимпийски шампион стана опитният японец Риою Кобаяши, който направи два страхотни скока от 104,5 и 99,5 метра, с което заслужи първото място - общ актив от 275 точки. Това е първо злато на малка шанца за японците от 50 години и първо в каквато и да е дисциплина от Игрите в Нагано.

Среброто е за австриеца Мануел Фетнер с 270,8 точки след скокове от 102,5 метра и 104 метра.

Бронзът отиде за поляка Давид Кубацки с общ актив от 265,9 точки - скокове от 104 и 103 метра.

Общо 50 скачачи се пробваха на малката шанца, като последните 20 в класирането отпаднаха от участие във вторите скокове.

Тагнато в: Зографски , Пекин

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 11

Анкета

КАКВО ИСКАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ?
Редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС
11 гласували / 100%
Редовен кабинет с мандат на ПП
0 гласували / 0%
Правителство на всяка цена
0 гласували / 0%