РУСКАТА ФИГУРИСТКА КАМИЛА ВАЛИЕВА Е ДАЛА ПОЛОЖИТЕЛНА ДОПИНГ-ПРОБА

Автор: 5 GmediA 10:27, 11 февруари 2022
Руската фигуристка Камила Валиева е дала положителна допинг-проба на 25 декември миналата година по време на националния шампионат на Русия, обяви официално Международната агенция за тестване (ITA). 15-годишната Валиева е използвала забраненото вещество "триметазидин", пише "Гонг.бг".
 
Тийнейджърката е остранена временно от състезания на 8 февруари от руската антидопингова агенция (РУСАДА), но веднага е подала жалба, заради което още на следващия ден санкцията беше снета.
 
Международният олимпийски комитет обжалва решението на РУСАДА да възстанови правата на фигуристката пред панел на Спортния арбитражен съд (КАС) в Пекин, който ще разгледа случая до края на 14 февруари и ще се произнесе с окончателно становище.
 
Валиева, която е европейска шампионка, помогна на руснаците да спечелят златото в отборната надпревара, но титлата им може да бъде отнета, ако КАС й наложи наказание заради положителната допинг-проба.
 
За 15 февруари е насрочена кратката програма в индивидуалното състезание по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин, в което младата рускиня е абсолютна фаворитка.
Тагнато в: Камила Валиева

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 13

Анкета

КАКВО ИСКАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ?
Редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС
13 гласували / 100%
Редовен кабинет с мандат на ПП
0 гласували / 0%
Правителство на всяка цена
0 гласували / 0%