IN MEMORIAM: СНЕЖАНА АТАНАСОВА БЕШЕ КРАСИВА И ДОСТОЛЕПНА ЖЕНА, ИСТИНСКИ ТЕЛЕВИЗИОНЕР

Автор: Соня Колтуклиева 12:19, 5 май 2019

Тя беше ярка личност. Имаше характер. И сърце. Беше истински телевизионер. И досега няма телевизионна водеща, която да успява да води talk-show толкова професионално, сърцато, интригуващо като нея... Някой от несретните гендирове на БНТ я свали от екран, а тя можеше на много да научи младите.

Видях я за първи път на екран като репортерка, беше отишла в централата на профсъюзите да защитава работници от някаква несправедливост. Тогава не се говореше за разследваща журналистика, просто имаше безкомпромисни журналисти. Снежана Атанасова беше неустрашима.

Години наред на “Сан Стефано” 29 работехме в една стая. Научих много от нея. Всъщност, Снежето беше първата, която ми каза, че ставам за телевизия. Беше ме видяла да ме интервюират в парламента, откри ме и каза: камерата те обича, трябва да застанеш пред нея...Но не беше ласкателка и щедра на комплименти; напротив - беше много взискателна и сурова, даже. Искаше всичко в едно предаване да бъде изпипано, обичаше да контролира всичко: осветлението, операторите, режисьора, гримьора...Снежето беше красива и достолепна жена. Отгледа прекрасна дъщеря. А на моята дъщеря завинаги остави определението “полското цвете”...

Обичах Снежето, възхищавах й се. Понасяше несгодите на живота с достойнство. Нищо не успя да я сломи.

Да почива в мир!

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%