МИЛОСЪРДИЕ КЪМ БЕЖАНЦИТЕ И ДЕЦАТА ВЪВ ВТОРИЯ ДЕН ОТ ПАПСКАТА ВИЗИТА

Автор: 5 GmediA 08:45, 6 май 2019

Продължава апостолическото посещение на папа Франциск в България. Днес главата на Римокатолическата църква отива, по негово изрично желание, в бежанския център „Враждебна“ в София. По-късно папата ще отслужи Света литургия в град Раковски, където е най-голямата католическа общност у нас. В църквата „Пресвето сърце Исусово“, 250 деца ще получат първо причастие от ръката на Светия отец. Ритуалът е паметен ден за децата католици, а този път емоцията ще е в пъти по-силна - въвеждането им във вярата ще бъде анправо от самия папа. 

С част от българската католическа общност папа Франциск ще се срещне в храма „Св. Архангел Михаил“ в Раковски.

Посещението му у нас ще завърши със "Събитието за мир" на пл. „Независимост“ в София. На него Светият отец ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания. Шест деца, представители на различните религии, ще носят запалени факли, символ на мира. На сцената на събитието, освен маслиново дърво ще има и рози, символ на България.

Както бе посрещнат от българския министър-председател Бойко Борисов, папа Франциск ще бъде и изпратен от него на летище София, на 7 май сутринта. Следващата спирка от апостолическото му пътуване е Скопие.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%