"СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" СТАРТИРА НА 10 МАРТ - ТАЗИ ГОДИНА С АКЦЕНТ ВЪРХУ ЖЕНИТЕ-РЕЖИСЬОРИ  

Автор: 5 GmediA 13:17, 7 март 2022
Източник: Инстаграм, Яна Титова

Официалното откриване на 26-ото издание на „София Филм Фест“ ще се състои на 10 март в Зала 1 на НДК. Началото на феста ще бъде дадено с премиерната за България прожекция на най-новия филм на Клер Дени – „Двете страни на острието“, съобщават организаторите. Лентата получи престижната награда „Сребърна мечка“ за режисура на Берлинале 2022.

Очаква се специално за фестивала у нас да пристигнат авторите на филмите от конкурсните програми, които да представят лично своите творби пред българската публика. Сред поканените са Лех Майевски, Олег Сенцов, Сърджан Драгоевич, Душан Милич, Радивое Андрич, Валентин Васянович, Алексей Федорченко и много други.

Тази година фестивалът поставя специален акцент върху творчеството на жените в киното, и по-специално на българските жени-режисьори.

Снимка: 5GMedia

За целта е подготвена специална програма от 11 филма, които са дело на Адела Пеева, Иглика Трифонова, Зорница София, Мина Милева, Весела Казакова, Яна Титова и др. Прожекциите ще продължат до края на месец март в различни столични киносалони при спазване на всички противоепидемични мерки.Източник: Столица.bg

Тагнато в: София филм фест

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 12

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
9 гласували / 75%
Не
3 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%