ДЕЛЯН ДОБРЕВ: НЕ СЪМ ЧУВАЛ В ДРУГА ДЪРЖАВА ПРЕМИЕРЪТ ДА МОЖЕ ДА РАЗПОРЕЖДА АРЕСТИ НА СОБСТВЕНА ГЛАВА. МОЖЕ И НА НАРОДЕН СЪД ДА НИ ПОДКАРАТ 

Автор: 5 GmediA 08:09, 18 март 2022
Източник: бТВ Новините

„Събитията приличат на 1945 година, и тогава така без съдебна заповед и без основание от къщите си са извличани тогава хиляди, но са започнали с 3-4 както снощи“, коментира Делян Добрев от ГЕРБ по повод ареста на лидера на партията Бойко Борисов снощи в дома му в Банкя.

„Доколкото разбираме, това е по разпореждане на Кирил Петков. Аз не съм чувал в друга държава премиерът да може да разпорежда арести на собствена глава и да няма институции, които да контролират тези неща“, каза още Добрев.

Според него може да започне и народен съд. „Например може днес да разпоредят да се свалят имунитетите на депутатите от ГЕРБ – имат си мнозинство и с един направен още днес народен съд да ни подкарат“, отбеляза Добрев.  

„Интересно ми е какво се опитват да прикрият с тази публична акция – станало е нещо вчера или се готвят да направят нещо днес“, добави той.

„Това е скалъпена акция и политическа репресия. Опитват се да пречупят както лидера на най-голямата опозиционна партия, така и членовете и хората, които подкрепят партията“, коментира и Цвета Караянчева.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%