ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ПРЕМИЕРЪТ ДА УВЕДОМИ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ КОИ ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ, ЗА ДА ПРАТЯТ ДЕЦАТА СИ ПРИ БАБИТЕ И ДА СИ СТЕГНАТ ТОПЛИ ДРЕХИ 

Автор: 5 GmediA 14:15, 23 март 2022

Партия ГЕРБ даде брифинг, за да извести медиите какво ще предприемат срещу премиера Кирил Петков след незаконния арест и обиски на лидера на най-голямата опозиционна партия, както и за 100-те дни от управлението на правителството на Кирил Петков, пише агенция ПИК.

 

Над 60 на сто от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това се потвърди и от българския съд, който отказа изобщо да разглежда протоколите от Рашковото МВР и потвърди, че протоколите са незаконни и нелегитимни и са извършени от некомпетентен орган. Днес адвокатът на Борисов, Арнаудова, Горанов внесе жалба до съда за арестите и очакваме съдът в срок да се произнесе и да потвърди това, което заяви и вчера СГС, коментира Десислава Атанасова.

Операцията се случи в деня, в който Борисов се срещна онлайн с бившия президент Порошенко. Въпросът е има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР с деня на срещата във видеоконферентна връзка с бившия президент Порошенко, със заявката за ангажираност на нашата ПГ за подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще настоява за такава подкрепа. На тези въпроси кой ще отговори. Ние смятаме, че много сериозна връзка има и съвсем скоро това ще стане ясно на медиите и обществото, допълни тя.

В понеделник се проведе търг на ДЦК и постигна доходност от 1,33 процента, в сравнение с 1,47 процента миналата година. Това се дължи на войната и международните конфликти, ще кажат някои. Но трябва да видим каква е доходността в Германия и в България, защото войната влияе еднакво. Но ще видим, че рискът за нас се повишава, отсече Добрев.

Гледам протокол от показанията на министър-председателя и той е шокиращ, трябва да се изучава, защото логиката е удивителна. Той е на принципа "Аз съм видял Делян Добрев да пие бира, това значи, че е алкохолик и че е обрал банка...", пошегува се Томислав Дончев. 

Различни медии вадят различни списъци с народни представители, които ще бъдат задържани. Надявахме се днес премиерът да уважи народното събрание и да зададем въпроси за това, което се случи и какво следва, да уведоми народните представители кои ще бъдат арестувани, за да се подготвят и да пратят децата си при бабите, както и да си стегнат топли дрехи. Ако не Петков, то поне да дойде Бойко Рашков, посочи Дончев.

Ако правителството заслужава вот на недоверие, то е за високите цени, за инфлацията, за цените на енергоносителите, тока, обедняването на населението, от което страдат всички, ако трябва да го внасяме, той ще е по тази тема. Оставка на вътрешен министър няма да реши въпроса, защото разпорежданията за арестите идват от министър-председателя, отсече Дончев на въпрос на ПИК ще има ли искане за вот на недоверие и и за оставки.

Запитани за делегацията на ЕНП у нас, от ГЕРБ отговориха, че резултатите тепърва ще бъдат оповестени.

Източник: ПИК

Видео

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%