ДЕЛЯН ДОБРЕВ: НЯМАМЕ УПРАВЛЯВАЩА КОАЛИЦИЯ, А ЧЕТИРИ ПАРТИИ, КОИТО ДЪРПАТ ЧЕРГАТА КЪМ СЕБЕ СИ 

Автор: 5 GmediA 10:38, 15 април 2022

Виждаме раздвоение на личността на управляващите. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във връзка с избора на нов шеф на БНБ.

„Искаме да разберем как Любомир Каримански от една страна няма морални качества да управлява БНБ, но от друга страна това не му пречи да стане шеф на Световната банка или да е председател на бюджетната комисия”, обясни той.

По думите му ГЕРБ все още не са взели решение как ще гласуват днес, като очакват мотивите на управляващите.

На въпрос защо ГЕРБ не излезе със своя номинация за шеф на БНБ Добрев отговори така:

„Освен мораториума, в този парламент не е имало друго решение на ГЕРБ, което да е било подкрепено. Ние многократно предлагахме решения, свързани с цената на тока за бизнеса-всички те бяха отхвърлени. От вчера бизнесът отново заплашва с протести от 1 май. Няма смисъл да предлагаме кандидатури, ако те ще бъдат отхвърлени. Качествените специалисти не искат имената им да се търкалят в пленарна зала, без да бъдат избрани”, каза още той.

Дори и да се стигне до нова процедура на избор на шеф на БНБ ГЕРБ отново няма да предложат своя кандидатура, категоричен е Добрев.

„Нямаме управляваща коалиция, а четири партии, които дърпат чергата към себе си”, каза още той.

Делян Добрев коментира още, че вотът на недоверие вече е закъснял, като най-големият проблем сега са цените и инфлацията.

„Тази инфлация не е принесена отвън. Всички ние обедняваме, а няма никакви признаци правителството да я овладее. Самият вот на недоверие е процедура, която не бива да се внася с лека ръка. Няма случай на правителство, паднало след вот на недоверие. Резултатът от такъв ход би бил предрешен”, уточни той.

От думите на Добрев стана ясно, че таван на цените от ГЕРБ не биха подкрепили.

„По отношение на намалената ставка на ДДС, не само бихме я подкрепили, ние я предложихме по време на гласуването на бюджета за храните на 9%. Това дори е наша инициатива от самото начало, но тогава правителството я отхвърли”, каза Добрев.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%