СТУДЕНТИ ПО ПРАВО ОТ СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СПЕЧЕЛИХА НАЙ-ГОЛЯМОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МЕЖДУНАРОДЕН ТЪРГОВСКИ АРБИТРАЖ  

Автор: 5 GmediA 11:05, 15 април 2022
Източник: 5GMedia

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ постигна исторически успех и спечели най-голямото състезание по международен търговски арбитраж Willem C. Vis Arbitration Moot, съобщиха от юридическия факултет на университета.

Отборът на Софийския университет беше в състав: Йоана Вълова, София Лефтерова, Иван Иванов и Даяна Зашева. Тази година в надпреварата, която се проведе във Виена, Австрия, участваха отбори от 365 университета от 84 държави. Общият брой на участващи студенти бе над 2500.

След т.нар. „general rounds”, отборът на СУ за втори път в историята на българските участия в това състезание достигна преките елиминационни рундове на топ 64 отбора. Във финалния рунд отборът на СУ се изправи срещу отбор от Университета в Хамбург, Германия. След изключително оспорван рунд, отборът на СУ спечели състезанието с единодушно решение на арбитражния състав. Освен това, представителите на СУ взеха и наградата за най-добър Меморандум за Ответник, а Иван Иванов взе и индивидуална награда за представянето му на устните кръгове.

Източник: Столица.бг

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%