КАЛИНА АНДРОЛОВА: ПРОСТО НАСКО НЯМА СВОБОДАТА ДА Е НЕВЕЖ И ГЛУПАВ И АКО БЕШЕ ЕДИН ГРАМ ПО-УМЕН, НИКОГА НЯМАШЕ ДА ПРИЕМЕ ПОСТА НА КУЛТУРЕН МИНИСТЪР 

Автор: 5 GmediA 11:53, 18 април 2022
Журналистката Калина Андролова с коментар във Фейсбук:
 
Ако дори една десета от това, което са написали "Уикенд", е наистина вярно, то просто Наско е нововъведение в профанизма дори за БГ политиката. Крещяща неподготвеност за поста. Крал Алфонсо казвал, че дори магаретата се намират в по-благоприятно положение от кралете, защото техните стопани ги оставят да си пасат свободно, докато кралете не могат да получат такава свобода от слугите си. Съвсем в реда на нещата нашият културен министър НАСКО няма свободата да е невеж и глупав. Неудобство на управленската му позиция! Ако беше поне един грам по-умен, щеше да е разбрал това и никога нямаше да приеме този пост. Не можеш алчно да консумираш всичко, което ти предлага животът по силата на случайността. Защото има опасност да се превърнеш в посмешище. Каквото и се случва с Наско.
 
Ето част от текста на "Уикенд":
"Факт е, че Атанасов до неотдавна не познавал повечето изявени културни дейци у нас. Когато например неотдавна му подарили стихосбирка на Стефан Цанев, той възкликнал: „О, много хубаво! Никога не съм чел нищо от него”, а когато бил поканен на премиерата на филма за Петя Дубарова, озадачен възкликнал: „Коя е тя”? След като му разказали накратко за трагичната история на бургаската поетеса, министъра възкликнал: „Колко тъжна история! Тя наистина ли се е самоубила, или само във филма е така?”.
Неотдавна пък министерството трябвало да прати поздравителен адрес за 90-годишнината на най-големия жив български художник Иван Вукадинов. „Кой е той? Хубави ли са му картините?”, любопитсвал некомпетентния Наско.
Като виц се разказва и случай отпреди няколко месеца, когато правителството току-що било положило клетва. Атанас Атанасов влязъл заедно с вицепремиера и негов покровител Асен Василев в популярен столичен ресторант. На една от масите имало голяма компания от артисти. Василев и Атанасов кимнали любезно на всички посетители и се настанили на една от масите. След малко Теодора Духовникова, която била част от арт компанията в съседство, решила да поздрави новите властници и отишла при тях. Тя се представила, казала, че е актриса в Народния театър и куп български филми и сериали и че много се надява това правителство да обръща повече внимание на културата. Всичко било мило и любезно и тя се оттеглила при колегите си. След около час Асен Василев и Атанас Атанасов станали да си ходят и министърът на културата специално се отбил при аркашките. Последвала обаче абсурдна реплика. „Да, вярно е – не ме излъга! Ти наистина си актриса! Аз проверих в „Гугъл”. Ще се радвам да общуваме”, казал Просто Наско пред ошашавената група актьори и си оставил визитната картичка на Теодора Духовникова, която била като ударена с мокър парцал."

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%