НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА, НО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ

Автор: 5Gmedia , 11:41, 20 февруари 2019

От началото на 2019 година до момента управляващите нито веднъж не са събрали кворум в парламента самостоятелно. От 11 януари, когато беше първото заседание на Народното събрание (НС), до миналия петък ГЕРБ и "Обединени патриоти" не успяват да осигурят необходимите 121 депутати (общо имат 122) за започване на пленарно заседание. Ако не е опозицията от ДПС и БСП, заседания на парламента няма да има, показва справка за работата на народните представители, с която “Свободна Европа” разполага.

Повечето отсъстващи от пленарна зала са представители на ГЕРБ. Парламентарната й група се състои от 95 човека. В началото на работния ден на НС обаче те рядко са над 60.

Документите затвърждават тенденцията, започнала миналата година - управляващите са на власт благодарение на опозицията. И това се случва от ноември до сега, средата на февруари. Факт е, че в нито един пленарен ден управляващите не успяват да съберат необходимите 121 гласа например с "Воля" и двамата независими депутати, коментира “Свободна Европа”.

 

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
4 гласували / 50%
Не
4 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%