VOLKSWAGEN ОТЛАГА РЕШЕНИЕТО ЗА НОВ ЗАВОД ЗА ОКТОМВРИ. ЗАПОЧВАТ ПРЕГОВОРИ С ОЩЕ ПОТЕНЦИАЛНИ КАНДИДАТИ, ОСВЕН БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 10:49, 14 май 2019

Германският aвтoмoбилен пpoизвoдитeл Vоlkѕwаgеn отлага поне с няколко месеца  окончателното решение за това, в коя държава в Източна Европа да изгради своя нов завод. До момента очакванията бяха, че изборът ще стане ясен около 20 май, седмица преди евроизборите. Дори анализатори прогнозираха как то ще повлияе на вота в България.

За отлагането на решението и за това, че предстоят нови преговори, се разбира от съобщение, публикувано от компанията след среща на Управителния и Надзорния съвет:

„Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“.

Следващата среща на ръководството на концерна, на която е възможно да бъде взето решението, е през октомври, информира bloombergtv.bg.

Конкуренти за инвестицията от 1 милиард евро са Румъния, Сърбия, Турция и България.  Πpeди няĸoлĸo ceдмици Ѕkоdа oбяви, чe oт пъpвoнaчaлнитe чeтиpи вapиaнтa ca ocтaнaли caмo двa, а според Наndеlѕblаtt оставащите дестинации ca Бългapия и Typция. 

Според DPA България продължава да има добри шансове за вложението.

В началото на април, по време на визитата си у нас, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер заяви принципна подкрепа за изграждането на завод на „Фолксваген“: „С този сигнал искаме да изпратим посланието, че Германия има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между нашите две страни да продължат и да станат още по-тесни“.

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 60%
Да
2 гласували / 40%
Не ме интересува
0 гласували / 0%