ОСЕМ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В ПЕЗАРО

Автор: 5 GmediA 09:04, 6 юни 2022
Източник: Българска федерация по художествена гимнастика
Българските състезателки спечелиха общо осем медала (четири сребърни и четири бронзови) на Световната купа по художествена гимнастика в италианския град Пезаро, съобщава от Българската федерация по художествена гимнастика на своята Фейсбук страница.
Стилияна Николова спечели сребърен медал на обръч , бронзови на топка и на бухалки, Ева Брезалиева е втора на бухалки, а ансамбълът на България зае трето място на пет обръча и второ на две топки и три ленти на финалите на отделните уреди.
 
В събота ансамбълът стана втори в многобоя, а Николова завърши трета в индивидуалната надпревара.
 
На обръч Стилияна Николова изпълни страхотно композицията си и получи 31.300 точки, което й отреди втората позиция. На топка първоначално тя имаше 30.600, но от българския щаб подадоха контестация, която беше уважена и оценката й беше повишена на 31.000 точки. Така българката взе бронзовото отличие.
 
На обръч и на топка златото взе София Рафаели от Италия съответно с 32.800 и 33.650 точки. На обръч трета се класира Елисавета Полстяная (Латвия) с 30.950 точки, а на топка втора е Екатерина Веденеева (Словения) с 31.150.
 
Българският ансамбъл в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Маргарита Василева взе второ отличие, след като на финала на пет обръча получи оценка от 31.500 точки, от които 16.500 за трудност. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска допуснаха някои грешки в изпълнението си и останаха на трета позиция.
 
Титлата на обръчи спечелиха домакините от Италия с 34.800 точки, а на второ място е Китай с 31.750 точки.
 
На две топки и три ленти българките бяха оценени с 29.850 точки и взеха среброто. На първо място е Италия с 32.450 точки, а на трето Бразилия с 28.650 точки.
 
На бухалки Ева Брезалиева изигра единственото си съчетание отлично и завоюва сребърния медал с 32.250 точки, а Николова се нареди трета с 32.200 точки. Първа отново е София Рафаели с 33.400 точки.
 
На лента, където нямаше българско участие, шампионка стана Виктория Оноприенко (Украйна) с 30.900 точки.
Ансамбълът на България спечели и първото място за сезона от всички световни купи, както и първото място и на двете композиции (с пет обръча и две топки и три ленти). Наградата на нашите момичета им бе връчена лично от Президента на ФИГ Моринари Ватанабе.
 
В отделните Световни купи за многобоя в София и Ташкент ансамбълът е първи, в Пезаро втори, на 5 обръча в София и Ташкент са първи, в Пезаро - трети, на 2 топки и три ленти в София и Пезаро са втори, в Ташкент - трети.
Така сезонът при ансамблите се печели от нашите момичета!
 
Като цяло състезанието в Пезаро показа, че имаме много силни национални отбори, както в индивидуалното, така и в ансамбъла. Стилияна Николова спечели медал както в многобоя, така и на всеки финал в който участва, Ева успя като истински голям шампион да грабне среброто в единствения финал, за който се пребори, ансамбълът също спечели три от три възможни медала, въпреки, че в движение смени състава си.
 
Вижда се правилната и методична работа на всички в залата!
Разбира се, има все още грешки и неточности, всички ги допускат, правилникът е нов, но е важно върховата форма на състезателките да е точно където и когато трябва!
 
Поздравления за Бранимира Маркова, главен мениджър на национален отбор-жени (индивидуално) и личен треньор на Ева Брезалиева, поздравления за Валентина Иванова -личен треньор на бронзовата медалистка в многобоя Стилияна Николова, поздравления за съдийките ни на турнира Даниела Велчева и Християна Тодорова, за директора на националните отбори и водач на делегацията ни в Пезаро Деспа Кателиева, поздравления и честито за постигнатия медал в многобоя в индивидуалната надпревара при жените и за Маргарита Будинова - хореограф на национален отбор - жени (индивидуално), на балетния педагог Анатолий Думанов, на кинезитерапевтите Иван Вълчев и Георги Ряхов, специални поздравления за психолога на отбора проф. Татяна Янчева.
 
Поздравления за старши-треньора на ансамбъла Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева, за балетния педагог на ансамбъла д-р Елица Луканова, за танцовия педагог на ансамбъла - Елица Павликенова, за кинезитерапевта на ансамбъла Ясон Петусис и за всички, които допринасят с ежедневната си работа за постигането на тези успехи!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, МОМИЧЕТА! МНОГО ВИ ОБИЧАМЕ И СМЕ ВАС НА ВСЯКО СЪСЪТЗЕАНИЕ!
 

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%