СЛАВИ ТРИФОНОВ: ОТ ДНЕС ИЗТЕГЛЯМ МИНИСТРИТЕ НА ИТН И СЛАГАМ КРАЙ НА ТАЗИ КОАЛИЦИЯ И НА ТАЗИ АГОНИЯ!

Автор: 5 GmediA 16:13, 8 юни 2022

"Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на това управление", заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в извънредно изявление.

"Напускането на министрите на "Има такъв народ" е поредният повод. Причините, поради които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея, са две - Македония и факта, че в държавата вече няма пари", заяви Слави Трифонов, цитиран от БНТ.

Според него по отношение на Република Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от тази на парламента, Министерството на външните работи и от политиката, декларирана на Консултативния съвет при президента.

"Министър-председателят си има друг външен министър, не външният министър Теодора Генчовска, а друг, който се казва Весела Чернева. Кирил Петков е обещал на различни лидери от Европа и света, че ще вдигне ветото на Северна Македония, въпреки че огромната част от българските граждани искат Северна Македония да започне преговори чак, когато изпълни договора между двете държави, подписан през 2017 година. по този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение. Това се нарича национално предателство", допълни Слави Трифонов.

По думите му "откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди".

"Никой няма право да експериментира с тях еднолично, да ги харчи, както намери за добре и да прави каквото си иска. Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България - 9 милиарда лева за 9 дни през декември 2021 година - 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди, милиард и 200 милиона от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно, но зърно няма", каза Слави Трифонов.

Той уточни, че повечето мерки за актуализацията на бюджета ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората.

"Депутатите от "Има такъв народ" ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха", подчерта лидерът на "Има такъв народ".

 

 

Тагнато в: Слави Трифонов

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%