КАЛИНА АНДРОЛОВА: ТЕЖКО АБСТИНЕНТЕН ЗА ОДОБРЕНИЕТО НА ТАТКО, ПЪРВИЯТ НИ ВЛАСТНИК СТРАДА ОТ ПАТОЛОГИЧНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛЪЖИ 

Автор: 5 GmediA 11:43, 10 юни 2022
Източник: Фейсбук, Калина Андролова

Йордан Цонев за правителството: "Това е най-голямото недоразумение за последните 30 години".

Напълно споделям. БСП под ръководството на Корнела се докара дотам, че да се държи алчно и срамно, участвайки, дори бранейки това измамническо управление.

Първият ни властник страда от псевдология фантастика, патологично използване на лъжи. Лекарите казват, че подобна патология на лъжата компенсира комплекси и невнимание от детството, които по-късно се трансформират в "митомания", непрестанно изграждане на фалшиви образи за себе си. Така да се каже изкуствено само-остойностяване в очите на баламите. Трябва да се обърне внимание и на нездравия свръхреспект пред бащиното мнение, когато премиерът се отказва от изграждане на магистрала "Струма", защото баща му е казал еди-какво си. Психиатрите могат да обяснят защо бащата на Кирил ще струва близо два милиарда лева на държавата. Само този факт е достатъчен, да се изясни, че имаме прозрачна форма на инфантилизъм. Момчето на татко чертае своя измислен профил ежеминутно, използвайки всевъзможни колоритни преувеличения на действителността. Но защитен от бащината закрила и напътствия, и тежко абстинентен за одобрението на родителския висок авторитет.

Няма човек, който да познава Кирил отпреди, и да не го свързва с предложения за далавери, проекти, формули за високотехнологични продукти, развойна дейност на фантазни био творби и пр. Един мой познат ми сподели, че са му предлагали да инвестира дори в холивудска продукция.

Уви, тези хора, прикрити зад измислиците за чужбинско знание, ни направиха безсрамно на истински глупаци, ръсейки страшни небивалици, при това продължават да се ползват с доверието на неолибералната прослойка. Пълно дъно!

Най-голямата им опорка е, че се борят с корупцията. Всъщност те обитават формат на опасно политическо дилетантство, което компенсират с фокусничество и словесни защитни стени – корупцията, мафията, Украйна, войната, лошите, добрите и пр. Тяхната далавера е много по-неприкрита, по-фриволна, по-малко контролирана от която и да било корупция досега. Най-високите способности на тези хора са да съставят словесна паралелност на действителността. Те са убедени, че словесното баламосване и ползването на математика за 8 клас са по-силни от реалността. В някакъв момент може би. Но политиката не е като презентация пред заблудени инвеститори. Както казваше Ейбрахам Линкълн: "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време."

* Коментар във Фейсбук на журналистката Калина Андролова

Последни новини

Общо гласували: 73

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДОГОВОРКАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?
Категорично не
61 гласували / 83.56%
Да
12 гласували / 16.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%