CITROEN ПРЕДСТАВИ МОДЕЛ НА ГРАДСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ

Автор: С. Иванова 12:52, 20 февруари 2019

Френският автомобилостроител Citroеn представи днес концептуален модел на двуместния си градски електромобил, който може да се управлява без шофьорска книжка, съобщи manager.bg, цитиран от "19 минути".Очаква се моделът AMI One Concept да бъде една от атракциите на автосалона в Женева идния месец. Наименованието му напомня за прочутите модели Ami 6 и 8 от 1960-те и 70-те години, като стремежът му е да постигне потенциала на градска, популярна икона като 2CV.

Дизайнът му обаче е много по-футуристичен: куб с 2,5 метра дължина, по-къс от Smart, с много големи колела от 18 инча, предни фарове във форма на игрек (Y) и врати с противоположно отваряне. Вратата на водача се отваря назад, както при старите модели, докато откъм страната на пътника отварянето става по класическия начин.Автомобилът е предназначен за градска клиентела. Има автономност да измине 100 км при ограничена скорост до 45 км/час. Той ще може да се управлява без шофьорска книжка още на 16-годишна възраст, а във Франция, дори още на 14 години.

Колата е приспособена към новите потребителски навици и може да се използва от пет минути при споделено пътуване до пет години при дългосрочен наем.Предлаганият цвят е "механичен оранж". Концепцията се стреми да олицетворява спокойно градско каране - както за пасажерите в автомобила, така и за пешеходците и велосипедистите.AMI One Concept издава изкуствен звук при ниска скорост, както изисква европейският регламент от 1 януари, за да се сигнализира приближаването му. Звукът обаче е "аналогов сигнал", специално изработен от агенция Start-Rec, автор на последната заставка на новините в 20 часа на френската частна телевизия TF1.

 

 

Тагнато в: AMI One Concept

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 13

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
10 гласували / 76.92%
Не
3 гласували / 23.08%
Не ме интересува
0 гласували / 0%