ИТН – РУСЕ СЕ РАЗГРАНИЧАВА ОТ ОТЦЕПНИКА СВЕТЛИН СТОЯНОВ: НИТО НА ЕСЕН, НИТО НА ЗИМА НЯМА ДА РАБОТИМ ЗАЕДНО

Автор: 5 GmediA 18:25, 22 юни 2022
Източник: 7/8 ТВ

Общинската организация на „Има такъв народ“- Русе излезе с позиция, с която се разграничава от отцепилия се депутат от Русе Светлин Стоянов, бивш областен координатор на партията на Слави Трифонов за региона. Поводът е интервю на Стоянов пред сайта Марица, в което заявява, че очаква структурата на ИТН в Русе да му остане вярна.

„Структурата в Русе е много силна, единствена победи на първите два избора, а на третите останахме трети, докато на национално ниво ИТН отиде пета сила. Оставаме заедно и защо да не се борим за глас в общинския съвет. ….Ако има парламент – добре. Ако не – ще атакуваме общинските избори заедно със структурата в Русе, която аз съм създал. Тя беше спряна на предните кметски избори от решение на Слави, а имахме готов кандидат за кмет. Той обаче каза, че ще се явим на избори, само ако намерят кандидат за София. Такъв нямаше и не отидохме на избори. Подкрепихме Милков и той отвя ГЕРБ“, заявява в интервюто си Светлин Стоянов.

От ИТН-Русе се разграничиха категорично от депутата, като заявиха, че напусналият ИТН и парламентарната група бивш областен координатор не е част от русенската структура. „Спекулациите от негова страна или от цитиралите го медии относно ясно изразената наша позиция са манипулативни и нито наесен, нито на зима няма да работим заедно.  Структурата е създадена с общата воля на нейните членове и ще преодолеем със силата на истината и тази битка“, се казва в позицията на общинската организация в Русе.

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%