ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: НИТО МАФИЯТА, НИТО ДПС, НИТО РУСКИЯТ ДИКТАТОР СА ИМ ВИНОВНИ НА „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“

Автор: 5 GmediA 09:27, 23 юни 2022
Източник: bTV

"Никой не им е виновен – нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор са им виновни на "Продължаваме промяната“. Не можеха да управляват и затова паднаха от власт“, каза министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов в "Тази сутрин“.

По думите му вотът на недоверие е логичен край на една нелогична коалиция. "Аз приемам този край с облекчение. Полезната работа не беше толкова много, колкото би трябвало да бъде. По-скоро вече щяхме да навредим на България“, смята Караджов.

Той не коментира обвиненията, че "Има такъв народ“ хвърля държавата в безпътица. "Силно съм скептичен, че ще седнем отново на масата за преговори. Особено при този начин на говорене с хвърляне на лъжи и обиди. Те не спират да сипят обиди. Или тяхното, или нищо. Така управляваха, така и паднаха от власт“, каза Караджов.

Според министъра в оставка той е бил нападнат два часа след изтеглянето на министрите на ИТН. "Изведнъж станахме мафията, корумпираните и мутрите“, каза Караджов.

Още от март били влошени отношенията в коалицията, не си говорили лидерите в коалицията, като крайна мярка било решено той и Балабанов да ходят на коалиционен съвет. По темата с избора на председател на БНБ започнало търгашество, което рефлектирало върху пътната мрежа.

Всички доказателства - лъжа по лъжа са номерирани, дума срещу документ, обясни регионалният министър в оставка.

Когато се обвиняват ИТН и мен, че сме искали да харчим без контрол някакви пари, прочетете заглавието, препоръча той и цитира: "Кабинетът иска да разпредели порциите". "Кой е искал да ги даде без контрол (пътните ремонти и строежи - б.р.)", запита той и си отговори - "основателят на ПП". Когато ме заливат с лъжи, аз трябва да си мълча ли, запита Караджов.

Караджов показа документ от 31 януари, с който е поискал да бъдат прекратени незаконните процедури за обществени поръчки. Искал е строежите, направени по незаконни поръчки, да бъдат разрушени. След това получил указание от Лена Бориславова, изразител на правителствената воля - да позволи довършването на строителните дейности по започнатите договори.

Когато получавам инструкции да продължа незаконните договори, аз изпълнявам това решение, защити се Караджов. След като съм получил инструкции да продължа инхаус поръчките, аз действам. Думата "искам" я няма, съгласувам проекта за решение на МС, съгласувам допълнителни плащания с бюджетното салдо - цитира документи Караджов.

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%