ИТН БОЙКОТИРАЛИ КВОРУМА, ЗАЩОТО МИРОСЛАВ ИВАНОВ ЕДНОЛИЧНО РЕШИЛ ДА ВКАРА В ДНЕВНИЯ РЕД НА ПАРЛАМЕНТА ТОЧКАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ

Автор: 5 GmediA 12:38, 23 юни 2022
Източник: bTV

Изпълняващият длъжността предател на Народното събрание Мирослав Иванов еднолично решил да вкара в дневния ред на парламента точката за избор на нов председател на законодателната институция. Именно това е била причината "Има такъв народ" да бойкотират кворума, като за втори пореден ден не бяха събрани необходимите 121 депутати, за да започне заседанието.

"За да върви този парламент, тъй като има важни закони като тези за бюджета, да вкараме в дневния ред точките, които са консенсусни. Мирослав Иванов каза, че той бил решил да вкара точка за избор на председател еднолично. Ние се бяхме разбрали да приемем правилата и да имаме достатъчно време да се наместим, защото в момента няма мнозинство, което да предложи председател, който да бъде избран", каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

"Ние не сме в коалиция с тях, не могат да ни налагат каквото и да било. Просто свърши", добави той.

И подчерта - не били верни обвиненията, че ИТН бави приемането на бюджета, а напротив - настоявали именно той да бъде гледан приоритетно, но ПП отказали. "Този цирк, за да повикат вътре "мафия" или да кажат, че не можем да изберем председател, на кого е нужен, след като има по-важни неща в държавата? Ние не сме им слуги и не могат да ни казват какво да правим. Ако са толкова загрижени, да вкарат точките, които са важни за държавата като бюджета, и ще сме вътре да гласуваме", заяви вторият човек в партията на Трифонов.

Тагнато в: Тошко Йорданов

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%