СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: КИРИЛ ПЕТКОВ ОТНОВО НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА! ТРЯБВАШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЕДНАГА, СЛЕД КАТО ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ МИНА 

Автор: Соня Колтуклиева 09:46, 24 юни 2022
Източник: Нюз.бг
Кирил Петков отново нарушава българската Конституция!
Министър-председателят трябваше да подаде оставката на правителството веднага, след като вотът на недоверие мина с мнозинството гласове в пленарната зала.
Когато в Конституцията не е оказан срок, действието се извършва незабавно.
Пример е министър-председателят Филип Димитров, който обяви оставката на правителството на СДС в пленарната зала, след като беше гласуван поисканият от него вот на доверие.
В чл.112 на Конституцията е записано, че “правомощията на Министерски съвет се прекратяват с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя”.
Днес, от Брюксел, Кирил Петков обяви, че ще подаде оставката на правителството в понеделник. В същото време от президентството информираха, че президентът Радев ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство, след като оставката на действащият кабинет бъде депозирана в Народното събрание.
Аз лично подозирам Кирил Петков в жалки маневри да си осигури отново спонсори и ментори за ново правителство на “Продължаваме промяната”. На американското посолство ли разчита пак? Или да бъдат пробити нови парламентарни групи, както стори това с “Има такъв народ”?
Аман вече от фарс след фарс! Но какво друго да очакваме от случайници, които се докопаха до властта, благодарение на Румен Радев и Херо Мустафа?! Те винаги ще разчитат някой да ги монтира пак в управлението на държавата.
Този път това е провалена надежда.
Сбогом, неудачници!
 
Коментар на Соня Колтуклиева във Фейсбук 

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 183

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.78%
Възраждане
15 гласували / 8.2%
Има такъв народ
7 гласували / 3.83%