ПАДНА ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО ВЪРХУ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Автор: 5Gmedia , 14:39, 20 февруари 2019

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за личните данни и той ще влезе за обнародване в седемдневен срок.

Държавният глава атакува разпоредбите, които предизвикаха опасения, че журналисти могат да бъдат подлагани на натиск, ако не докажат, че са използвали правомерно лични данни в свои разследвания. Според него с промените се посяга на основни конституционни права.

По време на днешното пленарно заседание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова призова депутатите от БСП "да излязат от СПА-центъра" и да се върнат в Народното събрание. "Вероятно г-жа Нинова отново е на СПА, както направи последния път, когато отиде при народа“, иронично подметна Атанасова. От ГЕРБ упрекнаха “червените”, че ги няма да защитят държавния глава, който стана такъв с тяхната подкрепа.

Атанасова поиска от Румен Радев да освободи от правния си съвет Борислав Цеков и излъчения от неговата квота в Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки, защото те са глобени за злоупотреба с лични данни. Двамата са осъдени да платят глоба от по 10 хиляди лева, защото са злоупотребили с лични данни на граждани и журналисти.

Според депутатката от ГЕРБ сега е моментът държавният глава да покаже, че е принципен човек, защото иначе ветото му ще изглежда като „пореден висш пилотаж в лицемерието“.

Последни новини

Общо гласували: 24

Анкета

БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ?
Не
23 гласували / 95.83%
Да, ако съм изкарал коронавирус
1 гласували / 4.17%
Вече работих/работя като доброволец в такова отделение
0 гласували / 0%