ДЕЛЯН ДОБРЕВ: СЕМЕЙСТВОТО НА ЛОРЕР МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ, НО БЪЛГАРИТЕ НЕ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ

Автор: 5 GmediA 09:27, 9 юли 2022
Източник: БНТ

"Трябва да има избори по най-бързия възможен начин, защото държавата се намира в хаос", заяви в "Панорама" депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. "В момента, в който президентът ни връчи мандат за съставяне на правителство, ще го върнем", допълни Добрев. "Дори и в опозиция успяхме да направим немалко неща – например компенсациите за скъпия ток на бизнеса са изцяло благодарение на ГЕРБ. Почти всички в парламента подкрепиха нашето предложение и сложихме таван на цената на бизнеса за тока от 250 лева, което е спирачка за инфлацията", добави Делян Добрев.

Той поясни, че инфлацията в България е два пъти по-висока, отколкото в Европейския съюз. "8% е в Европа, 16% е при нас. 4,5% е ръстът на икономиката в България за първото тримесечие на тази година, средното в Европа е 5,2. А държави, с които ние се сравняваме, имат 8-9-10% ръст на икономиката. Инфлацията ни е най-висока, икономическият растеж – най-малък. За това се чувстват бедни хората", каза още Делян Добрев.

Добрев и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който също беше гост в студиото, се скараха за азерския газ.  "Слушаме г-н Лорер, че всичко е идеално в държавата, при всички опорки на "промяната", но семейството на г-н Лорер може да живее добре, но българите не живеят добре".

Август няма да има газ. Сега се плаща два пъти повече за азерски газ, защото сме в безизходица, каза депутатът от ГЕРБ, като съжали президента Румен Радев.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%