ВИРТУОЗНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА МАЕСТРО ПАНТЕЛЕЕВ ЗАЗВУЧАХА НА ГРАОВСКА ЗЕМЯ

Автор: 5 GmediA 12:48, 9 юли 2022

Световноизвестният български диригент, цигулар, композитор носител на редица награди, Мартин Пантелеев даде старт на тазгодишното издание на Църногорския събор „В сърцето на Граово" със солов концерт – цигулка на Фиалата на Църногорския манастир „Св. Козма и Дамян".

Маестро Пантелеев покорява световните сцени и грабва публиката с ненадминатия си талант и харизма. Изключителните му изпълнения въздействаха емоционално и на гостите, които непосредствено преди това дискутираха темата за нормативните и практически възможности за създаване на туристическа дестинация „Краищенско Светогорие". Във фиалата на манастирския двор на Светата обител зазвучаха  произведенията на Й. С. Бах, Антонио Вивалди, Жул Масне - авторски композиции и български класически аранжименти.

Желаещите да се снимат с Маестро Пантелеев бяха десетки, а той изненада специално публиката си с аранжимент на една от най-обичаните български песни „Хубава си моя горо". Композиторът и музикант получи специален плакет от областния управител Кирил Стоев в знак на благодарност за това, че допринася за духовното и културно развитие на общността.

„На това енергийно място, изпълнено с вяра, с вълнуващото и емоционално изпълнение на Маестро Пантелеев – получи се магично преживяване", споделиха присъстващи на концерта.

Той е артистичен директор и основател на музикалните фестивали Kammermusiktage Barth от  2002 г. и Owingen Musiktage" в Германия. Днес Мартин Пантелеев е главен гост-диригент на Филхармония Вюрт и продължава да развива световната си кариера с диригентска палка и с цигулка в ръка.

Пантелеев е композирал три симфонии за пълен оркестър, кантата за хор, оркестър и солисти „Планетни стъпки", концерт за перкусии и оркестър. Неговите композиции са представени по целия свят от оркестри, включително Кралския филхармоничен оркестър, който изпълни премиерата на неговия „Архетип" в Лондон през 2016 под негова диригентска палка.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 183

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.78%
Възраждане
15 гласували / 8.2%
Има такъв народ
7 гласували / 3.83%