СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: БОРЕЦЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА, КОЙТО КАРА НЕДЕКЛАРИРАН ДЖИП, НАЗНАЧАВА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДАВА МИЛИОНИ ЗА РЕКЛАМА

Автор: 5 GmediA 14:18, 9 юли 2022
Източник: Снимки: Личен архив и ПИК

Радостин Василев, станал известен с безкрайните скандалите със спортните федерации и с гуляите си на гръцки курорти, отново е завладян от високопарна патетика: “за първи път имаше истинско опълчване срещу мутрите и задкулисието”, срещу “заграбването на държавни средства”.

Всичко това би звучало просто прекрасно, като проповед на девствен тибетски монах, като реч на неподкупен сицилиански прокурор. Обаче… кой казва всичко това?!

Вижте:

Радостин Василев получава шанса да стане водач на листата на ИТН в 15 МИР-Плевен, от Виктория Василева, дясната ръка на Слави Трифонов в партията. И ето каква въртележка се разиграва:

На 13 декември 2021 г. спортният адвокат с мижава практика, е избран за министър на спорта. Началник му става Кирил Петков, срещу когото той пише поредица от коментари как е нарушил Конституцията и е подписал декларация с невярно съддържание - деяние, строго преследвано от закона; нарича Кирил Петков и Асен Василев, “обикновени популисти, сър”;  подиграва се с Даниел Лорер: “Митьо очите ще пасне супер на идентичността на ПППП; поства във ФБ публикация как Кирил Петков е дал на Лена Бориславова договор за 8000 евро на месец…

Вулканичен катарзис преживява Радостин Василев, прекрачвайки прага на министерския кабинет в Спортната палата.

Борецът срещу мутрите и мафията започва “изчегъртване” и “надстрояване”:

Първите действия на новия министър са бързи и яростни - назначава най-близките си приятели в системата на Министерството на младежта и спорта: Александър Тодоров става изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ) - получава възможност да оперира с десетки милиони. Той назначава за регионален директор на БСТ в Плевен, близкия приятел на Радостин Василев - Александър Станев.

Александър Тодоров е доведен в Плевен от Радостин Василев, с когото си постват в Инстаграм яки общи плажни снимки по бански и анаболни мускули.

Венцислав Петков е назначен за изпълнителен директор на Националната спортна база, където може да контролира десетки милиони. Той и министърът са “главни герои” на сензационни видео-репортажи за съсипани спортни обекти, които плачат за ремонт. Хитро! Подготвя се правителството за отпускането на допълнителни милиони за министерството и публиката - за ремонти. Които ще бъдат възложени на приятелски фирми, може би.

Венцислав Петков подписва договор, с който назначава съпруга на Виктория Василева на държавна работа.

Забележка: Радостин Василев вкарва в листите на 15 МИР Плевен, след бурни скандали с местните структури: Венцислав Петков, известен в града като “Венци лихваря” и налага отвън Александър Тодоров, наричан “Парашутиста”. Тримата обичат да отскачат до скъпи хотели на Халкидики с любовниците си. Засечени са най-малко 2 пъти: след Великден и на 3-4 юли, когато държавата се тресеше от правителствена криза.

Начинът на живот, скъпите дрехи (освен, ако не са от евтини аутлети в Истанбул и Дубай), подаръците за приятелките, луксозните заведения, не отговарят на възможностите му, гледайки декларациите на Радостин Василев пред КПКОНПИ:

11.05.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., купен през 2011 г. за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., купен през 2012 г. за 9779 лева;

150 000 лева;

Кола – няма

23.08.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., купен през 2011 г. за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., купен през 2012 г. за 9779 лева;

150 000 лева;

26 390 евро;

Кола – няма

18.10.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., купен през 2011 г. за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., купен през 2012 г. за 9779 лева;

150 000 лева;

26 390 евро;

Кола – няма

… Много скромно, даже леко притеснително - нима нафуканият плейбой е пътувал до Народното събрание с метрото и се е хранел в парламентарния бюфет…. Неее, няма как!

Наблюдателни служители на ММС забелязват, че новият им министър оставя на служебния паркинга зад Спортната палата джип “Мерцедес”. Е, той беше забелязан и от медиите, когато Радостин Василев се появи на 13 юни т.г., в Националния стадион “Васил Левски” (впрочем, платил ли е Радостин Василев наем за личната си пресконференция?), за да обяви, че той и петима депутати от ИТН, напускат четата на Слави. И там гърмяха гневни и превъзбудени рецитации за борба с мутрите и мафията 

Впрочем, ето отговорът на висш магистрат на въпроса - може ли депутат и министър да кара кола, която не е обявена в декларацията му пред КПКОНПИ:”Не е законно. Трябва да декларира имотите и колите, които ползва; кой е собственик; основание за ползване и цена, ако ползването е възмездно.”

… Имам усещането, че младият, пламенен, неудържим и “луд”, както сам публично се определя, Радостин Василев, ще има доста срещи със Закона: срещу него е подаден сигнал, по който работи Софийска градска прокуратура - за хулиганство и самоуправство, заради вандалски действия на него и бандата му, в партийния клуб на ИТН в Плевен. Бившата му съпартийка, депутат Христинка Иванова, оповести запис на телефонен разговор, в който Радостин Василев я заплашва, обяснявайки й: или да отиде с него на пресконференцията на отцепниците или ще й прати хора в парламента да подготвят документите за напускането й. Отделно Слави Трифонов се закани да го съди за клевета, заради фриволното използване на обвинения като: мафията превзе ИТН.

Според мен, амбициозният министър, който заплаши, че ще извърши граждански арест на бивш министър на спорта, вече трябва да е готов да даде обяснения за:

              ⁃             Според източници от специализираната дирекция „Финансово разузнаване“ на ДАНС, на няколко транша в началото на юни 2022 година “по сметка на адвокатското дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ в Райфайзенбанк постъпват 52 800 лева“ (това е кантората, в която работи Лена Бориславова, преди да се впусне в политиката). Притеснително за финансовите разведки на ДАНС и става причина да сезират колегите си от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е компанията, която трансферира парите. Преводите са направени от държавното дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД, което е на пряко подчинение на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, пише в разследване на ПИК.

              ⁃             След пищното парти (по време на криза!) заради 65-годишнината на БСТ, в хотел „Маринела“ на семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, с предполагаема стойност над 80 000 лв., изникват остри въпроси как се изразходват държавни средства без обществена поръчка и без обществена полза?

              ⁃             Трудно биха издържали на проверка основанията на Александър Тодоров, че рекламата в софийскиото метро е по-ефективна от електронните медии - телевизия и радио, периодичния печат - вестници и списания,  дигитални медии, за да се инвестират 1 947 686 лева в метрореклама? Експертите, които поназнайват тайните на рекламния бранш, са наясно, че при такива бюджети, често има “връщанка”, но не твърдя, че случаят е такъв.

Драги читатели, да ви кажа честно, изумявам се, как някакви случайници в политиката си въобразяват, че са вечни! Чегъртат, громят, пишат сигнали и доноси, но пък забравят, че следващото управление ще ги подложи на същия безпощаден рентген, медиите ще питат по Закона за достъп до обществена информация. Следите остават… дори след най-самовлюбените тарикати.

Соня Колтуклиева

https://www.5gmedia.bg/26895/radostin-vasilev-za-szhalenie-realizaciyata-na-treti-mandat-e-nevzmozhna-zashchoto-pak-se-opira-do-brokeri-na-mafiyata 

https://www.5gmedia.bg/26848/radostin-vasilev-oblagodetelstval-kantorata-na-lena-borislava-s-pari-ot-ministerstvoto-na-sporta 

https://www.5gmedia.bg/26879/priblizhenoto-do-radostin-vasilev-novo-rkovodstvo-na-tototo-shchedro-prska-drzhavni-pari-v-neobosnovani-razhodi 

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
6 гласували / 100%
Васил Терзиев
0 гласували / 0%
Карлос Контрера
0 гласували / 0%