ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА ВЕЧЕ НЕ Е ДЕПУТАТ: КАЗВАМ СБОГОМ ЕДИНСТВЕНО НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИЛЮЗИИ

Автор: 5 GmediA 16:43, 13 юли 2022
Източник: БГНЕС

Винаги съм се ръководила от убеждението, че политика се прави с ум и сърце. И ако липсата на ум може да бъде компенсирана по един или друг начин, то липсата на сърце – никога.

С тези думи депутатът от „Има такъв народ” Виктория Василев се раздели с 47-ото Народно събрание, предаде БГНЕС.

Преди да бъде гласувано прекратяване на правомощията ѝ като народен представител, Василева направи кратко изказване от парламентарната трибуна и благодари на колегите си от всички ПГ за съвместната работа.

Това решение съм го взема сама с пълното съзнание за това, което прави. Това, което ни прави успешни хора, а не само политици, е когато забравим „аз”, а започнем да говорим с „ние”. Затова днес не ви казвам сбогом, казвам сбогом единствено и само на собствените си илюзии, заяви Виктория Василева.

Преди гласуването изказвания направиха и представители на всички парламентарни групи, с изключение на „Възраждане”, макар че обикновено такива гласуване протичат без дебати или изказвания.

Кристиан Вигенин от БСП заяви, че българската политика има нужда от хора като нея.

Тошко Йорданов от ИТН благодари на Василева за съвместната им работа и я определи като свободен човек, постъпвайки достойно, заразлика от други.

Десислава Атанасова от ГЕРБ също поздрави Василева за достойната постъпка и ѝ пожела попътен вятър.

Йордан Цонев от ДПС изказа удовлетворението си от работата с нея и заяви, че парламентаризмът губи с уточнението "засега".

Христо Иванов от "Демократична България" каза, че са минали през "огън и лед" с колегата си и добави, че тя е човек с характер, който няма да скучае без останалите 239 депутати. /БГНЕС

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%