АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ЩЕ ВОДИ НЕЩАТА КЪМ ИЗБОРИ

Автор: 5 GmediA 19:34, 24 юли 2022
Източник: bTV

"Продължаваме промяната" ще води нещата към избори. Те не искат да излезе, че те са причина, но те не искат тази коалиция. Тежи им". Това разкритие направи пред бТВ социологът Андрей Райчев.

"Не е лошо България да излъчи правителство, но това не трябва да е скрепена работа. Ако някой не иска такова скрепено правителство, това е "Продължаваме промяната". (…) В България избухна малка революция през 2020 година. Българите успяха да сменят правителство, но се разделиха още там, помните ли? Трифонов стоеше в студиото, Манолова и Бабикян направиха нещо, Иванов започна да събира своите, а БСП не напусна парламента", посочи той.

Според него няма решение на пъзела между четирите формации, преговарящи в парламента за нов кабинет.

"Когато през октомври се види, каквото се види, трябва българите да поискат друго от тези хора. Да направят нещо за година или две, за да може България да преживее икономическата криза, войната или коронавируса", допълни Райчев.

Пъзелът в рамките на тези четири партии няма да се реши и трябва да се търси диалог с ГЕРБ и ДПС. Червените линии трябва да се изхвърлят, по думите му. ПП ще водят нещата към избори, те не искат тази коалиция, смята Райчев. Те не искат да излезе, че те водят държавата към изборите, допълни той.

Тагнато в: Андрей Райчев

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 183

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.78%
Възраждане
15 гласували / 8.2%
Има такъв народ
7 гласували / 3.83%