СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ДОКОГА ПОЛИЦЕЙСКА ПАТРУЛКА ЩЕ ПАЗИ КИРО НА “ШИШМАН”? АМАН!

Автор: Соня Колтуклиева 12:20, 5 август 2022
Звъни ми комшийка от “Шишман” и вика: я ми кажи: докога ще паркира тука тази полицейска кола, дето пазеше Киро и Линда, нали вече той не е министър-председател?! 
Аз съм в чужбина, викам, иди ги питай. Отиде тя, а те й се сопнали: ние не сме от НСО, ние сме от МВР, пазим реда. Вие, какво, не сте ли по-спокойни като сме тук?
Тя отговорила: “Шишман” си е тиха и спокойна улица. От кого ни пазите, че не се сещам?! Заемате няколко паркоместа със служебния автомобил и с частните си коли; през зимата стояхте на включен двигател, вдигахте шум... искате и да ви благодарим ли?!
... Аз живея на “Гурко”, всеки ден минавам по “Шишман” - рано сутрин, късно вечер, посред бял ден. Да ви кажа честно, нито веднъж не видях премиерът Петков да влиза в кооперацията на номер 18, ама нито един път за всичкото това време. Къде лягаше, къде ставаше - не ми е известно. Но не съм го мяркала по “Шишман”, нито пък комшиите са го засичали. Нали уж щеше да ходи пеша, щяхме да се разминем някъде из квартала... Да, ама не.
Имах си един любим номер през април, май и юни: минавах покрай полицаите в патрулката, вдигах 2 пръста като знака на СДС и отчетливо извиквах: “Оставка, Кирил Петков!”
Понякога някой ми казваше: “Познаваме Ви, госпожо Колтуклиева, гледаме Ви по телевизията, но няма как да реагираме”. Виках им: “Момчета, какво да ми кажете, луд премиер, пиян вътрешен министър... и ваш’та не е лесна. Поне да ви бяха вдигнали заплатите, нали?!”
Сега чакам да срещна Кики-на-Петко, та да му кажа: “Ти си срам за махалата, бе! Бегай, бегай, стига си ни излагал!’
Хах, каква стана тая - прилепила съм си лексиката на просто Киро. А, нееее, ще трябва да ги изкореняваме: вика, куролация, алангро, петата колония, литмус... нямат край.
Лена дали няма да се мярка наоколо, чудя се - имаме квартири на Airbnb наоколо, не е кат’ да нямаме. А Киро-на-Петко и Лена-на-Киро-и-Миро си имат традиции.
 
Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 183

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.78%
Възраждане
15 гласували / 8.2%
Има такъв народ
7 гласували / 3.83%