ВЪВЕЖДАНЕТО НА 5G - ПРИОРИТЕТ ЗА РУСИЯ, СПОРЕД ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН

Автор: 5Gmedia , 18:52, 20 февруари 2019

Въвеждането на 5G мрежа е една от основните задачи пред Русия. Това обяви руският президент Владимир Путин в 90-минутната си ежегодната реч пред Федералното събрание. Той призова за създаване на максимално комфортни условия в страната за привличане на частни инвеститори в областта на високите технологии.

Като друг основен приоритет Путин посочи насърчаването на раждаемостта. Многодетните семейства ще получат право на нисколихвени заеми и на по-нисък данък сгради, а 450 000 рубли (6000 евро) от вече сключените ипотечни заеми ще бъдат погасени от държавата, ако в семейството се роди трето дете, каза руският държавен глава и обеща на пенсионерите, че пенсиите им в най-скоро време ще бъдат индексирани.

До 2021 г. медицинската помощ ще бъде осигурена във всички населени места; трилион рубли ще бъдат отпуснати за борба с онкологичните заболявания; във всички училища в страната ще има канализация и високоскоростен интернет, каза още Путин и допълни, че в Русия има стабилност, доходите растат, а животът ще се подобри „още тази година“.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%