25 ГОДИНИ БЕЗ "ПРИНЦЕСАТА НА НАРОДА" - ДАЯНА 

Автор: 5 GmediA 10:31, 31 август 2022

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна. „Принцесата на народа“, както я наричаха поданиците на британския монарх кралица Елизабет II загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Лейди Ди застана под светлините на прожекторите през 1981г., когато се омъжи за най-големия син на кралица Елизабет II - принц Чарлз.

Те имат двама сина - Уилям и Хари. Кралската двойка се разделя през 1992 г., а официалният им развод е през 1996 г.

Година по-късно колата, в която пътува принцесата, възпята от сър Елтън Джон като „английската роза“, се блъска в една от колоните на тунел Алма в Париж, след като шофьорът се опитва да избяга от папараци. В автомобила са Даяна и приятеля ѝ Доди ал Файед, който загива на място, а шофьорът успява да оцелее.

Първият лекар, който пристига на мястото на фаталния инцидент, споделя, че се е притекъл на помощ и е опитал да утеши една красива жена, без да е наясно коя е тя.

След смъртта на може би най-известното лице на планетата целият свят потъна в скръб. Пред Бъкингамския дворец в Лондон се редяха тълпи от опечалени граждани и туристи, които оставяха цветя, снимки, свещи и други предмети в памет на Даяна.

Траурната церемония за погребението на лейди Ди беше предавана на живо по телевизията и беше гледана от милиони хора по цял свят.

Източник: Трибюн

Тагнато в: Лейди Даяна

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%