СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: РАДОСТИНЕ, ХАЙДЕ ВЕЧЕ СПРИ, ЖИВОТЪТ Е ДИНАМИЧЕН, МОЖЕ ПАК ДА СЕ СРЕЩНЕМ - ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ ЗА ТОВА, КОЕТО ПРАВИШ СЕГА!

Автор: Соня Колтуклиева 08:15, 6 септември 2022

Топ журналистката Соня Колтуклиева проговори за първи път в разтърсваща изповед пред издателя на ПИК Недялко Недялков, в ефира на ПИК TV за най-горещата тема на деня - любовната история между нея и Радостин Василев."

“Ще зануля Соня Колтуклиева и нейната медийна кариера", зарече се брутално бившият спортен министър и водач на листата на ПП в Габрово Радостин Василев, обещавайки страховити разкрития, а всъщност извади интимни чатове помежду им.

Според Руди Гела журналистката, която живее в Лондон, била нещастно влюбена в него. Той не отвърнал на чувствата й и тя започнала да го плюе по медиите.
В отговор Колтуклиева каза: Аз познавам Радостин Василев. Аз не познавам Руди Гела.

Радостин е интелигентен, харизматичен, перфектен джентълмен. Този, който изпълзя от калта и ме замеря с нелепи ругателства, не е моят човек.

“Ние имахме чудесни виртуални отношения - обагрени в романтика”, каза тя.
Поддържали са почти всекидневна комуникация, разговаряли са предимно за политика.

Не съм била влюбена в Радостин. Той беше очарован да бъде приятел с недостъпната Соня Колтуклиева. Разказваше ми какво става в парламента, а по-сетне и в правителството. Това за мен беше безценна информация.

◦ “ Аз създадох традицията на “Час на класния” - давах му съвети и наставления за медиите, за отношенията между политиците, за много други неща. Радостин е умен, дисциплиниран и учи бързо.”
◦ Мненията за него са полярни, като за всяка открояваща се личност: едни го смятат за харизматичен, други - за антипатичен. Аз опознах Радостин от най-добрата му страна. “

Този Руди Гела, който ми обяви война и ме обстрелва с кална лайнян@ канонада - аз го виждам за първи път сега. И не мога да го разбера.

Не вярвам Радостин да е доволен от това, което прави, от виртуалния тормоз, на който ме подлага. Мисля, че го насъскват срещу мен.

Ще му кажа от екрана: “Радостине, престани, спри. Ти казваше, че животът е динамичен и ролите се сменят, някой ден пак може да се срещнем; ще се срамуваш от това, което правиш сега”.

Журналистката недоумява: защо Радостин Василев впряга толкова много енергия, за да я обстрелва с обиди, вместо да обикаля избирателния си район и да се среща с хората.

Колтуклиева разказа как са се запознали с Василев. Той написал прословутия си пост за “изчегъртването”, тя го нарекла “малко злобно човече, което се превъзбужда и словоблудства”. На сутринта видяла среднощно съобщение от него; впечатлила се, защото било изпълнено с достойнство.

“Първите няколко месеца си говорихме на Вие, а после подписахме "френдшип агриймънт", в който аз обещах, че няма да го шамаря по медиите, а той ще ми разказва какво се случва в Народното събрание. “

“Много малко хора познават истински Радостин Василев. Той е добър, чувствителен, даже леко притеснителен. Знае чудесен английски език, пише многоцветно, пламенно и атрактивно. “Аз се впечатлих и започнах да се интересувам от това, което пише. Особено ярко беше написаното за Слави Трифонов, след интервюто, което даде на 27 август 2021 г.: “Слави е прекалено голям за малките кресльовци!”

“Сближихме се през септември, в навечерието на скандала, известен като “500К”. Бяхме със съпруга ми на Канарските острови, обади се един приятел и ми каза, че Радостин Василев е депутатът, за когото Тошко Йорданов казал, че Татяна Дончева се е опитала да подкупи. Обадих му се и го предупредих, че го чака медийна буря. Обясних му какво да направи: да отиде в 7/8 тв и да започне да разказва. Защото в медийното пространство има едно важно правило, първото впечатление остава най-силно у зрителите", разказа Соня Колтуклиева.

По думите й, след интервюто е започнал порой от ругатни и обиди по негов адрес и тя решила да му помага."След няколко дни ме попита защо не му стана пиар. Обидих му се и му казах да не се държи така глупаво. Аз никога не съм била пиар на никого. Давам медийни съвети на приятели".

Колтуклиева обясни, че е питала Радостин Василев дали е бил близък с Гриша Ганчев, но той отрекъл. Обаче, й признал, че двамата са били няколко пъти при тогавашния премиер Бойко Борисов и е останал с много добри впечатления от него.

Колтуклиева разказа, че тя и неин приятел първи са извадили историята за “Къщата в Барселона”, след дълги проучвания установили, че не може да се направи връзка на Бойко Борисов с манекенката и къщата.Тя предоставила документите на Елена Йончева, която първо ги загубила, после пак й ги дала. Но и тя нищо не открила.

Соня Колтуклиева обясни, че отношенията й с Бойко Борисов са минали през приятелство и през предателство.
“Не бяхме се виждали 3 години; по негова покана отидох в “Бояна” през 2018 г., седеше с
наведена глава; три пъти ми каза "извинявай".
Обяснил й, че заради подкрепата на ДПС за кабинета с Реформаторския блок през 2014 г., Делян Пеевски поставил условия: 1. Владислав Горанов да стане финансов министър; 2. Соня Колтуклиева да бъде дистанцирана”.

По време на второто правителство на ГЕРБ, тя била подложена на данъчни репресии и съдебно преследване. Всичко приключило с победа за нея, но след жесток тормоз и болезнени битки.


Преди съставянето на кабинета “Петков”, Радостин Василев бил много ентусиазиран.
Разказал й как му се обадил Тошко Йорданов и му казал: "Брат, сега решаваме какво ще стане, няма всички да сте доволни, а Радостин му отговорил: Гледай аз да съм доволен.”

Посреднощ, на 12 декември, му се обадил Слави и заявил: ставаш министър. Димитър Бербатов и Христо Стоичков лобирали пред Кирил Петков за Радостин Василев.

“Когато стана министър, аз му казах, че съм против това правителство и ще го блокирам, за да не виждаме един друг какво пишем, но това беше за кратко, защото той искаше да се допитва до мен и заедно да решаваме, когато има затруднения.”

“Най-интересният период настана, когато ми разказваше какво става в правителството. Тогава започна често да се вижда с Кирил Петков и Лена Бориславова. Един ден ми разказа много интересна случка от кабинета на Кирил Петков. Разговаряли с президента Радев за скандалите в “Булгаргаз”, спорили, в един момент Кирил отсякъл: мога да ти поискам импийчмънт. “

Тогава разбрах, че започва война, която наблюдаваме сега, разказва Колтуклиева.

Когато чула за ареста на Бойко Борисов, тя звъннала на Радостин Василев, той й казал: всички сме на стенд-бай, чакаме да ни извикат в Министерски съвет, но така и не ги повикали. После се оказа, че никой от министрите не е знаел, само Лена Бориславова е научила към 6 часа вечерта.

Според нея Радостин Василев най-напред е ревнувал Кирил Петков, заради огромната му популярност. "Сега толкова са се сближили, че Кирил Петков обявил пред Националния съвет: аз съм дал дума, ако не го приемете, ще подам оставка!”

Журналистката сподели, че се е запознала виртуално преди 2 седмици с бащата на Кирил Петков и е с много приятни впечатления от него.
Петко Петков й се обадил и споделил, че е потресен от ужасно грозните обиди на Радостин към нея. Казал: “Вие сте много критична към моя син, но той не е изрекъл една лоша дума срещу Вас.”


Радостин Василев е респектиран от Лена Бориславова, уважава я и не каза нито дума за скандала с парапета", отговори тя на въпроса за скандала с видеото и договора между нейната кантора и ББР.

“Чатовете, в които Радостин изказва определенията си за Асен Василев и Румен Спецов не са фалшиви. Той трябваше публично да се оправдае така, за да се спаси от гнева на двамата”, обясни Колтуклиева.

Скандалите между нея и Радостин започнали, след като Василев я излъгал, че няма да разцепва групата на ИТН. Журналистката се обидила от тази лъжа и написала на 13 юни, че спортният министър е камикадзе, а той я помолил да не го напада.

“Ето затова пиша този роман - за взривоопасните отношения между политиците и журналистите. Разбирам, че предизвиках Радостин, но не заради ревността на отхвърлена жена, както той сега се обяснява, а защото направих разкрития за работата му като министър, но той отказа да ги коментира и замълча. Не се прави така.”

За последен път двамата са разговаряли на 17 юни. За “любовния роман”, Соня казва: не съм допускала, че по време на предизборна кампания може да се явявам като романтична героиня.”Смята, че и двамата са пострадали от скандала и цитира думите на своя любим братовчед: “И ти, и той НЕ сте в бяло сега. Но първият есенен дъжд ще измие леките петна по твоето чело. При него не е така - първата есенна мъгла ще го погълне и ще го изпрати в последните редици на политиката”.

Интервюто на Соня Колтуклиева с Недялко Недялков можете да гледате в ПИК ТВ.

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%