СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗАЩО СРЕЩУ “ЕКОНТ” НЕ Е ЗАВЕДЕНО НАКАЗАТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА НЕПЛАТЕНИ 13 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ?

Автор: Соня Колтуклиева 12:49, 16 септември 2022
Източник: Банкер
Да ви припомня нещо скандално за доскорошния министър на транспорта, водач на листата на “Продължаваме промяната” в Русе:
Неговата частна компания “Еконт” се съдеше с българската държава за 13 милиона лева неплатени данъци от ДДС.
Когато щедрият донор на “Продължаваме промяната” стана член на кабинета “Петков”, той обяви, че ще изплати спорните 13 милиона лева, защото не иска да се съди с държавата, на която е министър.
При тази огромна сума, защо НАП не сезира прокуратурата, която да започне наказателно производство, по което да установи кой-крив-кой-прав. По закон, НАП води административно производство по данни за неплатени данъци след ревизии и данъчни проверки, а прокуратурата, след като получи сигнал от НАП, води свое собствено разследване. Двете процедури са независими една от друга! Неплатени данъци над 3000 лева се смятат за “големи размери”.
Защо беше заметен под килима този скандал?!
Собственикът на “Софарма” Огнян Донев беше обвиняем години наред по наказателно дело за неплатени данъци, други едри бизнесмени - също.
Защо това беше спестено на Николай Събев като собственик или на директорите на фирмата като изпълнители на неговата воля?! Защо?
Като министър-председател Кирил Петков обичаше да казва: “Никой не е над закона” - реплика, с която атакуваше бившия премиер Бойко Борисов.
Защо това да не се отнася до неговия бивш министър?! Защо?
 
Коментар на Соня Колтуклиева във Фейсбук
Тагнато в: ЕКОНТ

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 815

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
408 гласували / 50.06%
Възраждане
235 гласували / 28.83%
Има такъв народ
53 гласували / 6.5%