"СОВА ХАРИС": 74% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТИВ ИЗНАСЯНЕ НА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, 66.4% НЕ ПОДКРЕПЯТ ВИЗОВАТА ЗАБРАНА КЪМ РУСКИ ГРАЖДАНИ 

Автор: 5 GmediA 16:29, 16 септември 2022
Източник: 5GMedia

По-голямата част от българите се надяват, че служебното правителство ще направи усилия да поднови изпълнението на договора с "Газпром" с цел обезпечаване на по-ниска цена на газа за домакинствата.

Това показва проучване на социологическата агенция "Сова Харис" по поръчка на агенция ПИК.

51,9% от българите са на мнение, че доставките на газ трябва да бъдат възобновени, а едва 23,7% смятат, че дейността по договора не трябва да се подновява. 24,3% не взимат отношение по темата.

Още по категорични са процентите, що се отнася до въпроса дали България трябва да изнася оръжие за Украйна. 74% са против, а едва 10,8% са за подобни действия.

2/3 от българите не искат страната ни да се присъединява към призива за забрана на издаване на визи на руски граждани. Само 17,2% подкрепят такава санкция. 

Почти 80% искат незабавно прекратяване на бойните действия, а 8,2% да се изчака Украйна да получи надмощие и тогава да се стигне до преговори за решаване на конфликта.

Показателни са и резултатите от проучването как да се регулират отношенията между България и Русия.

39,1% искат да се спазват санкциите на ЕС, но страната ни да поддържа отношения с Русия като с близък съсед в региона. 19,7% са против санкциите, а 26,3% настояват да държим възможно най-голяма дистанция. Обобщено, тези резултати показват, че почти 60% от хората в страната искат да запазим добри отношения с Русия в по-далечно бъдеще.

Източник: ПИК

Тагнато в: Сова Харис

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%