ТАЙНИ И ЛЪЖИ: РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ОТРЕЧЕ, А ПОСЛЕ ПРИЗНА, ЧЕ СЪПРУГЪТ НА ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА Е БИЛ НАЗНАЧЕН НА РАБОТА В НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН

Автор: 5 GmediA 10:51, 22 септември 2022
Източник: Снимка: ФБ-профил на Радостин Василев

Назначен ли е бил Иван Василев Бадатлиев, съпруг на Виктория Василева, за служител в “Национална спортна база”?

5Gmedia публикува договор ЧР-21-189/ 21.04.2022 г., подписан от Венцислав Петков, изпълнителен директор на “Национална спортна база”, в качеството на “работодател”, с Иван Василев Бадатлиев, в качеството на “работник със средно специално образование”, за назначаването му като специалист звукови ефекти в националния стадион “Васил Левски”; договорът влиза в сила на 26.04.2022 г. с продължителност до 22.10.2022 г., с възнаграждение в размер на 2 520 лева.

Първоначално Радостин Василев излъга, че никога не е имало такова назначение. Това се случи в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия, на 10 юли 2022:
„Всички хора, които съм назначил, са били от структурите на “Има такъв народ”, защото са дълго време участвали в партията с тази цел.
Мъжът на Виктория Василева не е служител на “Национална спортна база“, каза Радостин Василев.
На въпрос на водещата Марина Цекова дали Иван Бадатлиев е назначен по друг договор, Радостин Василев отговори: „Не, не е назначен… Няма такъв договор“.

Два месеца по-късно, на 9 септември, в предаването на телевизия Евроком – „Евродикоф“, водещият Сашо Диков попита бившия спортен министър Радостин Василев: „Мъжът на Василева бил назначен за озвучител на стадион „Васил Левски“?
Отговорът на Радостин Василев беше: „Нейният съпруг го бяхме взели за по-малко от месец да го ползваме като озвучител на стадион „Васил Левски“. Истина е“.

ЗАЩО РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ОТРЕЧЕ, ЧЕ СЪПРУГЪТ НА ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА РАБОТИ В НАЦИОНАЛНАТА СПОРТНА БАЗА? | 5GMedia

Защо назначението на Иван Василев Бадатлиев беше пазено в строга тайна, а договорът му беше прекратен, след като 5Gmedia го публикува?

Защото Виктория Василева е партийната благодетелка на Радостин Василев и Венцислав Петков - благодарение на нея те влизат в листата на “Има такъв народ” в 15МИР-Плевен и стават народни представители. След отцепването на министъра на спорта и шестима депутати от ПГ на ИТН, стана ясно, че Виктория Василева е била в основата на ренегатството и е присъствала на договорките с премиера Кирил Петков в апартамента на Радостин Василев, в кв.”Витоша” в София. Виктория Василева публично отрече твърдението на Радостин Василев за участие в разговорите с Кирил Петков преди вота на недоверие към правителството, затова той я призова да се явят на детектор на лъжата. Виктория Василева подаде оставка като депутат, напусна парламента и партия “Има такъв народ”, където беше дясната ръка на лидера Слави Трифонов.

Снимка: Труд


**
За да изясни случая с договора на Иван Василев Бадатлиев, 5Gmedia изпрати до Венцислав Петков, изпълнителен директор на “Национална спортна база”, заявление по Закона за достъп до обществена информация, но отговор не беше получен до уволнението му от служебния министър на спорта Весела Лечева, на 24 август.

5Gmedia изпрати до изпълнителния директор на НАП Румен Спецов заявление за предоставяне на достъп до обществена информация, но получи отказ.

Последни новини

Общо гласували: 73

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДОГОВОРКАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?
Категорично не
61 гласували / 83.56%
Да
12 гласували / 16.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%