19 ПРОИЗВОДСТВА ЗА ТЪРГОВИЯ С ГЛАСОВЕ ДО МОМЕНТА

Автор: 5 GmediA 14:12, 23 септември 2022
Източник: БГНЕС архив

Работи се активно за недопускане купуване на гласове и осъществяване на корпоративен вот, а операциите ще продължат и през изборния ден . Това заяви на брифинг главен комисар Петър Тодоров, по повод започнатите  днес специализирани полицейски операции на територията на градовете Добрич и Стара Загора,предаде репортер на Агенция "Фокус“.  Той посочи, че подобни операции се провеждат на територията на цялата страна от края на месец август, във връзка с предстоящите избори.

19 производства са образувани за търговията с вот. Главният секретар на МВР Петър Тодоров отчете резултатите от спецакциите на територията на цялата страна за предстоящите избори.

99 сигнала са обработени към днешния ден, стана ясно от брифинга му. 75 от тях са за нарушение на изборните правила на избирателите, а останалите са административни нарушения на правилата на вота.

За да не се допусне изкривяване на вота, както каза комисар Тодоров, в цялата страна се провеждат множество акции. Днес акции на жандармерията и полицията се провеждат на територията на областите Стара Загора и Добрич. Проверяват се сборищата на криминалния контингент.

В Стара Загора са образувани 8 досъдебни производства и 12 души са арестувани. Хванати са три лица, обявени за общодържавно издирване.

В област Добрич са образувани 9 досъдебни производства. 13 са арестуваните. Всички задържани имат опит в целия спектър на криминалните престъпления. Всички тези акции, които ще продължат имат за цел недопускане купуването на гласове, обясни главният секретар на МВР.

До последно ще продължат акциите на МВР. Старши комисар Атанас Михов от ОД МВР Варна обясни, че и на местно ниво текат акции. Във Варна има образувани 3 досъдебни производства. От началото на кампанията има 13 сигнала там. За заловените в лодка мигранти, комисар Тодоров отчете, че от доста време не е имало опити за навлизане на наша територия по вода.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 814

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
408 гласували / 50.12%
Възраждане
234 гласували / 28.75%
Има такъв народ
53 гласували / 6.51%