БОРИСОВ: ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИМ С МНОГО,ЗА ДА МОЖЕМ ДА ОПРАВИМ СЧУПЕНАТА ДЪРЖАВА

Автор: 5 GmediA 16:13, 24 септември 2022
Източник: Архив

Имаме една много счупена държава, и трябва да имаме голяма разлика с другите, за да се справим. Ако разликата е няколко процента, ще е рисковано да се вкараме в управлението. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща с актива в Търговище.

„Когато дойдохме през 2009 г. беше световната финансова криза, но ГЕРБ беше як и успяхме да измъкнем държавата. После 2013 г. Орешарски доведе до фалит на КТБ, неплащане на енергията на американските централи и бяхме осъдени от руснаците за двата реактора, но ГЕРБ беше як и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме чисти, като сваляхме и дълга и бяхме шампиони в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен излишък“, припомни Борисов.

Борисов нарече майсторство управлението на партията му по време на миграционната криза. „С Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Ердоган, докато сега има частично бедствено положение в Свиленград заради мигрантите. Питайте вашите съседи защо при Бойко нямаше такова, а сега има? Защо неговите министри се справиха, а тези - не?”, попита той и обеща решение на проблема с Ердоган след 2 октомври.

„Българският народ е обиран през годините по различни схеми. Страх ме е само че всеки ден в атомната централа в Запорожие я атакуват постоянно. Сега, когато виждам колко се изнерви обстановката, агресията на Путин е видима и целият демократичен свят сме твърдо решени, че това трябва да приключи. Руският народ ни е приятел, но това, което прави Путин, е извън всякакъв нормален коментар – ядрен шантаж и бой по Запорожие, а тя е изключително близко до нас. Няма как да не съм против човек, който пряко ни заплашва“.

И обвини „Продължаваме промяната“, че още не е заявила своя позиция срещу Путин в отговор на мобилизацията и ядрения шантаж.

Критикувайки лидерите на Промяната, Борисов припомни случка, която му разказвал президентът Плевнелиев, когато за първи път довел Асен Василев в кабинета му. „Асен Василев се снимаше с мен и после  показвал снимката на китайците, за да си продаде бизнеса“, заяви Борисов.

„Ако някой е бил най-близък до нас са били „Да, България” и Промяната. Били са ми министри, вицепремиери. Откъде тази злоба? Колко естествен би бил един дясноцентристки блок, който да изведе държавата от кризата. Всички партньори се чудят. Петков е бил на Европейския Съвет, когато той ги лъгал, че Борисов казал, че ГЕРБ е против присъединяването на Северна Македония в ЕС. А той не знае, че  в същото време аз от Банкя говоря с Урсула фон дер Лайен и гарантирам как това не е вярно. На другия ден се принудихме и внесохме предложение на парламента да подкрепи Френското предложение“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Тагнато в: Бойко Борисов

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 1

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%