ИЛХАН АНДАЙ: АКО ТОЗИ ПЪТ ДПС НЕ УСПЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТТА, ДОГАН ЩЕ РАЗДРУСА ЯКО ЧУВАЛА С МИШКИТЕ 

Автор: 5 GmediA 13:17, 4 октомври 2022
Източник: бТВ

Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС "плюс малките". Пътят към ново правителство минава само през ГЕРБ, ДПС и малки, с компромиси, или удължаване на живота на служебното правителство.

Този прочит на следизборната ситуация направи пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта "24 Родопи".

"Български възход" попада в проектосметките и на Банкя, и на сараите. Попада също така ДБ или части от нея."

По-саморазрушително звучи коалиция ГЕРБ – ПП, с евентуална прегръдка на Борисов и Петков, отколкото съюз ГЕРБ – ДПС, смята журналистът.

"Най-комичното би било, ако се случи анонсираната от някои коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС. Това ще бъде вече ехидната усмивка на началниците на тези формации към гласувалите на 2 октомври".

"Всичко, изразено в тези седем формации, които влизат в парламента, минава през голямото послание на избирателите, а то не е удобното за политиците определение, че народът се е уморил и трябва на всяка цена да правим правителство. Това не е коректно. Народът не се е уморил да гласува. Народът се е уморил да гласува за тъй дълго натрапваните играчи – една и същи", коментира Илхан Андай в предаването "Преди всички".

Честите избори не са фатални за България, а за партиите, категоричен е той.

"Ако този път ДПС не успеят да влязат във властта, Доган ще раздруса яко чувала с мишките и на следващите избори ще има коренно различни водачи и листи", предупреди Илхан Андай. Той припомни, че "на фона на рахата, с който разполагаха в предизборната кампания, прословутата кота от 400 000 гласа пак не беше преодоляна".

Андай изрази мнение, че "оттук нататък няма как да спечелят 100 000 гласа в Турция, няма как да ги оставят в смесените региони да монополизират електората, ще им измъкват малко по малко" и "каквито успехи има ГЕРБ в Северна България, това ще се пренесе и на юг".

"5 на релси" е оценката, която журналистът поставя за представянето на ДПС на парламентарния вот вчера.

Тагнато в: Илхан Андай

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%